Mahçiçek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bağımsızlık meşalesinin yakıldığı kutlu gün olarak nitelendirdi ve şu ifadelere yer verdi.“19 Mayıs 1919 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak İtilaf Devletleri'ne karşı Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır. Atatürk bu önemli günü Türk gençliğine armağan etmiştir.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tarihimizde bizler için bir dönüm noktasıdır. Türk Milletine vurulmak istenen esaret zincirinin, azim ve irade ile kırıldığı kutlu gündür bugün.

Bugün milletimizin esareti reddedip, milli direniş ruhunu tüm dünyaya ispatladığı tarihlerden biridir. Türkiye, esaret zinciri vurmak isteyenlere karşı her zaman dimdik durmuş, din, dil ve ırk ayırt etmeksizin birlik olarak, gerek Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşu 12 Şubat tarihinde, gerekse 15 Temmuz tarihinde haince düzenlenen darbe teşebbüsüne karşı direniş göstermiştir. Yine bugün Filistin halkına zulmeden terör ülkesi İsrail’e karşı Türkiye bir bütün olarak, tepki göstermekte ve yapılan zulmü lanetlemektedir. Bizler her zaman birlik ve beraberlik anlayışıyla hareket edecek, zulme, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı direneceğiz.

İnanıyorum ki gençlerimizde bu gurur ve başarı ile dolu tarihimizi koruyacak ve aynı nitelikte devam ettirecektir. Ülkemizin gençleri geleceğimizin mimarları olacak ve daha güçlü bir Türkiye için çabalayacaklardır. Ve şundan eminim ki böyle güzel gençlerin yetiştiği bir ülkede, bağımsızlık meşalesi asla sönmeyecektir. Bizim gençlerimiz bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek, alanında en iyisi olacak ve zamanında parçasını bile satın almakta zorlandığımız insansız hava araçları üreteceklerdir. Bizim ülkemizin gençlerine üretmek yakışır. Aile bilinci ile yetişmiş, edepli, ahlaklı ve sorumluluk sahibi gençlerimizle yarınlarımıza daha umutlu bakacak ve emin adımlarla yürüyeceğiz. Bu hissiyat, umut ve düşüncelerle Milli Mücadelede zafer elde eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Haber Merkezi


 


 

Editör: Mahmut Beyaz