24 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirleriyle kongreye saatler kala Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Başkanlığına aday olmuştu. Gerçekleşen kongre sonrası Debgici, delegelerin oyunu alarak AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığa seçilmişti. Sürpriz diye nitelendirilebilecek bu olay sonrası ise akıllara Dulkadiroğlu İlçe Başkanının kim olacağı sorusu gelmişti. Akılda kalan bu cevapsız soru Eray Ersoy, Mustafa Çakar ve Ali Aydın ile birlikte başkanlığa aday olan Şahin Avşaroğlu’nun AK Parti Genel Merkezi tarafından Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olarak atanmasının ardından son buldu.

Bu bağlamda Avşaroğlu, yeni görevi sonrası ilk röportajını Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a verdi. Süreci, gelişmeyi, hedeflerini, vizyon ve misyonlarını anlatan Avşaroğlu, 2019 seçimlerine çok iyi bir şekilde hazırlanacaklarını vurguladı. Bugüne kadar Debgici ile birlikte çalışmaları birlik ve beraberlik çerçevesinde uyum içinde yürüttüklerini ifade eden Avşaroğlu, “Hiçbir kimseyle problemimiz yok. Birlik bütünlük içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Rabbim utandırmasın” diye konuştu. En büyük avantajlarının tecrübeli bir ekibe sahip olmalarından dolayı kaynaklandığının altını çizen Avşaroğlu, mahallelere derinlemesine ineceklerine dikkat çekti. Bundan sonraki süreçte ‘Daha ne yapabiliriz?’ düşüncesiyle yollarına devam edeceklerini aktaran Avşaroğlu, bazı küsmüş gruplarla ilgili de bir çalışmalarının olduğunu anlattı.

İşte AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile yaptığımız röportajın detayları…

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU”
Süreç nasıl gelişti. Kısaca anlatır mısınız?
Bildiğiniz gibi Ömer başkanımız 6.Olagan kongresinde Reisimizin kongreye saatler kala emriyle il başkanlığına aday oldu. Kongre sonucunda da il başkanı oldu. Dulkadiroğlu ilçe başkanlığında da yeni bir süreç başlamış oldu. Bizim daha önce biliyorsunuz il kongreler yapılmadan önce İlçe başkanlarının kongreleri yapılıyordu. İlçe başkanlığı kongrelerimizi ise tamamlamıştık. Yönetim kurulu listelerimizi oluşturmuştuk. Dulkadiroğlu İlçesi olarak kongrede açıklanan yönetim kurulu listesi içerisindeki arkadaşlarımızın bölgeyi tanıması, yönetimi iyi bilmesi ve Dulkadiroğlu’nun kurulduğu günden bu yana buraya hâkim olmasından dolayı yeni ilçe başkanının bizden birinin olması gerektiğini düşündük. Böylece daha verimli daha başarılı olacağını, teşkilatlarla kaynaşması anlamında faydalı olacağını her ortamda dile getirdik. Bizim bu süreçte İlçe Gençlik Kolları Başkanımız, İl Gençlik Başkanımız oldu. Gençlikte yeni yapılanma yeni başkan yeni yönetim oldu. Yine ilçe kadın kollarında yönetim değişti. Dolayısıyla ana kademenin bir lokomotif kademe olduğundan dolayı bu gençlik ve kadın kolları yönetiminde de birleştirici olduğundan yeni kongre olmadan devam etmesini gerektiğini vurguladık.

EN BÜYÜK FARKIMIZ…”
Başkanlık için adaylık gibi bir düşünceniz var mıydı? Başkan olma sürecinizde neler yaşandı?
Başkanlık için biri dışarıdan diğerleri ise yönetimden olmak kaydıyla 4 arkadaşımız aday oldu. Tabii ki bu yarışta herkes aday olabiliyor. Âmâ bizim en büyük farkımız şuydu; biz birlik bütünlük içerisinde Dulkadiroğlu’nun bugüne kadar oluşturmuş olduğu, Ömer başkanımızın oluşturmuş olduğu samimiyet, iyi niyet, beraberlik anlayışı içerinde hep beraber yürüdük. Hangi arkadaşımıza bu görev tebliğ edilirse rahatlıkla yapabilirdi. Arkadaşlarımızın her birinde her yönden donanım yeterliliği var. Ayrıca da tüm arkadaşlarımız da diğer aday arkadaşlarımızda bu arkadaşımızın etrafında bir bütünlük beraberlik içerisinde davamıza hizmet noktasında birbirimize kararlaştırıp söz vermiştik. Bu süreç güzel bir şekilde devam etmişti. Sonucunda da bizi mülakata çağırdılar. 4 arkadaşımız müracaat etti,3 arkadaşımız mülakata çağrıldı. Yine biz mülakata beraber gittik. Birbirimizi destekleyici, samimi konuşmalarımızı yaptık. Mülakat sonucunda genel merkez bize bu görevi tebliğ etti. Diğer arkadaşlarımızla beraberiz. Hiçbir kimseyle problemimiz yok. Birlik bütünlük içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Rabbim utandırmasın.

MAHALLELERE DERİNLEMESİNE İNECEĞİZ”
Bundan sonraki süreçte Dulkadiroğlu Teşkilatı olarak nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Bizim en çok üzerinde durduğumuz kafa yorduğumuz konu aldığımız bu bayrağı nasıl daha yukarılara çıkarabiliriz düşüncesi. Tabi bizim en büyük avantajımız tecrübeli bir ekibimiz var, bölgeye hâkim bir ekibimiz var. Onlarla toplantı yaptık ve hepsinin gözünde, yüreğinde bir hareketlenme var. Bu oyu daha çok artırmak için ne yapabiliriz? Biz bunun amacındayız. Bundan sonraki süreçte mahalle teşkilatlarımızla beraber alınan oyları inceleyeceğiz. Hangi mahallemizde hangi sorunlar var onlara bakacağız ve bunların yanında ufak tefek nedenlerle ya da bazı nedenlerden dolayı küsmüş olan gruplar var ve onlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Bu tür çalışmalarla tekrardan oyumuzu yukarı çıkarmak için mücadele edeceğiz. Belediye Başkanımız Necati Okay’ın bugüne kadar çok başarılı çalışmaları var. Biz bu dem de başkanımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüp daha güzel bir Dulkadiroğlu için çalışacağız. Tabii bunun yanında Mahallelere derinlemesine ineceğiz. Hangi sandıkta ne kadar oyumuz var? Hangi sandıkta ne kadar oy kaybımız var? Bunlara bakacağız. Seçim olursa biz hazırız. Ama daha neler yapabiliriz düşüncesiyle koşturuyoruz.

İTTİFAK SAMİMİYET İÇERİSİNDE”
AK Parti ile MHP arasındaki ittifak hakkında neler düşünüyorsunuz?
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve liderliğinde MHP ile olan ittifak şu anda samimiyet içerisinde, genel merkez düzeyinde devam ediyor. Biz kendi ilçemize baktığımızda MHP Dulkadiroğlu başkanımız çok güzel dostluğumuz var. Yönetimler arasında güzel dostluklarımız var. Bir ihtiyaçtı. Uzun yıllar bu ülkede birlik beraberliği sağlayacak ve devamı da olacak. Özellikle Afrin operasyonunda içerdeki bu birlik ve beraberlikten her kesim rahat anlaşıyor. İyi olacağı düşüncesindeyiz. Bütün birimlerimiz, genel merkezimiz bu noktada çalışmalarını yapıyor. Dulkadiroğlu ilçemizde de gayet uyumlu bir çalışma var. Kongre sürecinde sahaya inmiştik cumhurbaşkanımızın başkanlığında çok olumlu sonuçlar aldık. Böyle söylemlerin aksine çok ciddi bir oy oranıyla çözüleceğini düşünüyorum. Halkımızda bu konuda çok güzel birlik beraberlik var.

AYAKLARIMIZ ARTIK ÇAMURA BATMIYOR”
Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu İlçesi’nde çok önemli başarılara imza attı. Siz bu çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için nasıl bir yöntem izleyeceksiniz?
Dulkadiroğlu ilçemiz kırsaldan göç alan ve mahallelerden oluşan bir ilçe. Merkez mahallelerimizde bile bu durum böyle. Dolayısıyla birçok ihtiyaç var. Bunları çıkardığımızda hep sosyal donatı ve yol üzerine. Zaten Belediye Başkanımız yol üzerine yüzde 95 oranında bunlar tamamlandı. Bir yere gittiğimizde ayaklarımız artık çamura batmıyor. Halk çok memnun. Kırsal mahallelerde 3-4 mahalleyi içerecek şekilde düğünlerin yapabileceği, toplantıların yapabileceği, taziyelerin yapabileceği ve gençlerimize hizmet vermek adına hizmetlerin yapılacağı sosyal merkezler yapılacak. En büyük gençlik merkezi yapıldı. Gençlerimizi sosyal anlamda dolu dolu yaşayabileceği spor alanlarıyla, mesire alanlarıyla sosyal alanda faaliyetler yapılıyor. Bu konuda Ak Parti Dulkadiroğlu ilçesi olarak çalışmalar yapıyoruz. Hangi mahallede çalışmalarımız var. Bunları sunuyoruz.

BİZ HEP BİRLİKTE DULKADİROĞLU’YUZ”
Dulkadiroğlu İlçesi için yapmayı planladığınız çalışmalar var mı? Varsa neler?
Hanımefendilerin söylediği semt pazarları. Bunlar hep eksikti ve başkanımız Necati Okay ile birlikte bu eksikleri birlik beraberlik içerisinde tespit etmeye devam edeceğiz. Çağlayancerit’te yol sorunumuz var. Daha önceleri Ömer başkanımız ve Necati başkanımız, milletvekillerimiz orada çalışma yaptı. Kuzey çevre yolunun Onikişubat bölgesinden sonra sanayi kavşağı artığı Mado kavşağına bağlantısı hava alanına var. Bunlarla alakalı çalışmalar tamamlanıp ilçemizi sarması için çalışacağız. Bunların hep takipçisi oluyoruz. Yapılaşmayla alakalıda yine bizim organize sanayinin devamı olan çadır kent bölgesinde sanayi yapılaşması var. Buralardaki bazı sorunlar bize bildiriliyor. Onların takipçisi oluyoruz. Dulkadiroğlu’nun sorunlarını çözmeye çalışacağız. Biz hep birlikte Dulkadiroğlu’yuz. Mahalle sakinlerimizle, sandık görevlilerimiz, mahalle başkanlarımız, ilçe yönetimlerimiz, meclis üyelerimizle tek hedefimiz; Dulkadiroğlu ilçemiz ve davamızdır.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz