Tamamen mahalle halkının çabalarıyla inşaatı başlayan, ilerleyen süreçte inşaatında önemli mesafeler kat edilen ve Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ne bağlı Akçakoyunlu Mahallesi Fatmalı Obası’nda bulunan caminin inşaatı maddi kaynakların yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldi. Cami eksikliği nedeniyle ibadetlerini rahat yapamayan, çocuklarını Kur'an kurslarına yollamayan mahalle halkı, mahalleye bir cami kazandırmak için kollarını sıvamıştı. Mahallede yüksek oranda cami eksikliğinin bulunduğundan şikayet ederek, tamamen kendi çabalarıyla inşaata başlayan cami görevlisi ve mahalle halkı, zaman içerisinde maddi anlamda inşaatın altından kalkamaz hale geldi. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un caminin inşaatına destek çıktığını, fakat bu desteğin yeterli olmadığını belirten mahalle sakinleri yetkilere seslenirken, cami inşaatı çalışmalarının hızlandırılması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

AMACIMIZ CAMİMİZİN BİR AN EVVEL İBADETE AÇILMASI”

İnşaatı durma noktasına gelen Fatmalı Camii İmamı Muhammed Şık, inşaatın tamamlanabilmesi için yardım beklediklerini söyledi. Caminin bir an evvel ibadete açılması için mücadele verdiklerini ifade eden Şık, “Yaklaşık 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği camimizin kaba inşaatını neredeyse tamamladık. Ancak inşaatımızın kalan kısmı için maddi anlamda sıkıntıya düştük. Şuan itibarı ile inşaatımızın bir duvarı, sıvası, pencereleri ve diğer ince işleri duruyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç burayı ziyaret ettiğinde bize söz verdi, sağ olsun yardımda etti. Fakat inşaatın tamamlanması için bu yeterli değil. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Amacımız camimizin bir an evvel ibadete açılmasıdır” dedi.

ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMANIN YOLU CAMİ”

Caminin inşaatında çalışan mahalle sakini Ramazan Dal ise, “Ezanın duyulmadığı ve hiç gidilmediği yerlere cami alanları tahsis edilsin. Bu insanlarımızın ciddi anlamda sıkıntıları var. Sokaktaki insanları çocukları, topluma kazandırabilmenin tek yolu çocukları camiye alıştırmaktır. Uzun süredir bu camimizin inşaatını diğer mahalle halkımızla başlatmıştık, fakat sonradan maddi anlamda sıkıntılar çektik. Neredeyse durma noktasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız harici kimse yardım etmedi, İnşallah sesimizi duyarlar ve camiyi mahallemize kazandırırlar” dedi.

YARDIM BEKLİYORUZ”

“Yaşlılarımız, hastalarımız, çocuklarımız var. Bunları camiye gönderemiyoruz” diyen bir diğer mahalle sakini Yusuf Ela ise, “Camiler Allah’ın evidir ama biz bu nimetten faydalanamıyoruz. Bu kadar çok insanın olduğu bir bölgede cami nasıl olamaz? İbadetlerimizi düzgün şekilde yapmak istiyoruz, çocuklarımızı Kur’an Kursu’na göndermek istiyoruz. Neden çocuklarımız evlerin bodrum katlarında çalışsınlar ki. Yetkililere ve hayırseverlere sesleniyoruz, lütfen bize yardım edin” şeklinde konuştu.

EZAN SESİ DUYAMIYORUM”

Cami yetersizliği nedeniyle sorun yaşadıklarını aktaran ve inşaatta çalışan işçilere yardım eden, yemeklerini yapan Cennet Gürbüz de yaptığı açıklamada, ezan sesi duymayı özlediğini söyledi. Gürbüz, “Ben de ezan sesi duyamıyorum. Teravih namazlarında zaten camiye yetişemiyoruz. Diğer cami çok uzak. Yetkililerden rica ediyoruz, bizler Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Daha önce inşaat başlamıştı, kadın başımıza caminin tamamlanması için çalıştık. Ustalara yemekler yaptım, sırf mahallemiz camiye kavuşsun, insanlar ibadetlerini yapsın diye. Ama maddi yetersizliklerle ilerletemiyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz