Nasreddin Hoca’yı daha geniş kitlelere tanıtmak ve tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye genelinde ‘3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’ düzenlendi. Akşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen 3. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın Türkiye Finali, 26 Ekim’de Konya’nın Akşehir İlçesinde gerçekleştirildi. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yarışmaya katılmak için aylar öncesinden okullar arasında kıyasıya yarış yaşandı. 1-2 ve 3’ncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmalar sonucunda MADO Kadriye Kanbur İlkokulu’ndan 3-I sınıfı birinci oldu ve Kahramanmaraş’ı temsil etme hakkı kazandı. Akşehir’de Kahramanmaraş’ı temsil eden MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı’na ise MADO sponsor oldu. MADO Kadriye Kanbur İlkokulu 3-I sınıfı öğrencileri Akdeniz Bölge birincisi olurken, yarışmayı ise 5’inci sırada tamamladı. Yarışma sonrası  MADO Kadriye Kanbur İlkokulu’ndan 3-I sınıfı öğrencileri ve sorumlu öğretmen Tuğrul İpek, kendilerine sponsor olan MADO Yaşar Pastanesi’ni ziyaret ederek, teşekkür etti. Öğrenciler sonrasında ise Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli’ye de bir ziyarette bulundu.

ÇOCUKLARIMIZI VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEK TEK KUTLUYORUZ”
gerçekleştirilen teşekkür ziyareti ardından açıklamalarda bulunan MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, “Eğitim ve öğretimlerinde çocuklarımızın her zaman yanında olmak ve onların daha iyi seviyelerde eğitim görmesi arzusundayız” dedi. Kanbur konuşmalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi. Okulumuz, annemizin adına yaptırdığımız bir ilköğretim okul. Biz bu gibi etkinliklerde hep annemizi hatırlıyoruz zaten çocukların yanında olmamızın yegane sebeplerinden biri de budur. Eğitim ve öğretimlerinde çocuklarımızın her zaman yanında olmak ve onların daha iyi seviyelerde eğitim görmesi arzusundayız. Çocuklarımız yarışmaya giderken de yanımızı uğradılar.  Nasreddin hocanın fıkralarını canlandırmada Akdeniz Bölge birincisi, Türkiye sıralamasında ise beşinci oldular. Çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi tek tek kutluyoruz. Bu başarılarının yanında çocuklarımızın derslerinin de çok iyi olması gerekiyor.  Bu başarı bizim için sevindirici bir durum. Öğretmenlerimizin de, çocuklarımızla fazlasıyla ilgilendiklerini düşünüyorum ve onlara güveniyorum. Bu çocuklar yarın büyüdüklerinde bu anları, öğretmenlerini çok güzel bir şekilde hatırlayacaklardır. Ben de bir öğretmenim aynı zamanda. Bu durum onlara bir vizyon olacak ve önlerini açacaktır. Çocuklarımızı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

“ÖĞRENCİLERİMİN GAYRETİ, VELİLERİMİZİN ÇABASI VE MADO AİLESİNİN DESTEĞİ İLE...”

Konuşmalarına, verdikleri desteklerden dolayı MADO ailesine teşekkür ederek başlayan Mado Kadriye Kanbur İlkokulu 4-I Sınıfı Öğretmeni Tuğrul İpek,Çok güzel bir başarı ile Kahramanmaraş’a döndük. MADO ailesine çok teşekkür ediyoruz. Yarışmanın başından bu yana hem maddi hem manevi bizlere çok destek oldular. Öğrencilerimin gayreti, velilerimizin çabası ve MADO ailesinin desteği ile 3’üncü ulusal Nasreddin Hoca Canlandırma Yarışması’nda Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettik. Akdeniz Bölge birinci olduk ve ardından yapılan Finallerde de Türkiye 5’incisi olduk. Nimetullah Nahcivani özel ödülüne layık görüldük ve Kahramanmaraş’a çok güzel bir şekilde sağ salim döndük” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ SANATA VE EĞİTİME DESTEK”

Nasrettin Hoca Tiyatro müziğini çocuklar için ücretsiz bir şekilde hazırlayan, Müzik Yapımcısı Kahramanmaraşlı Müzisyen Kemal Kutlu, ise “Sanata ve eğitime destek vermek amacı ile çocuklarımızın her zaman yanındayız. Tuğrul hocamızı gayretlerinden dolayı çok seviyoruz kendisi çok sosyal bir insan. Benim gözümde bir öğretmenden daha fazlası. İnşallah bu başarıya bir katkımız ve faydamız olmuştur” dedi.

Yarışmaya katılan öğretmenler, Sınıf öğretmeni Tuğrul İpek, Huriye Özberk

Öğrenciler, Nilda Su Horosan, Nazlı Nisa Şahin, Alperen Özberk, Irmak Özveri,  Zeynep Ateş, Berranur Hüsne Merk, Zeynep Adanalı, Ömer Faruk Torun, Mislina Yaman, Yaren Kapukaya

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz