Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl ziyaretinde Meral Akşener'i protesto eden şehit yakını Tahir Gümren’in boynuna sarılıp küfür etmişti. Yaşanan olay sonrası Türkkan’a tepkiler çığ gibi büyürken, ülke gündemine oturan olay sonrası İYİ Parti Yönetimi de harekete geçerek Türkkan’ı Grup Başkanvekilliği görevinden almıştı. Bu bağlamda Türkkan’a bir tepki de Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı ve Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Fırtına’dan geldi. Yaşanan olayın Lütfü Türkkan'ın terörle mücadeleye ve şehit ailelerine bakış açısını ortaya çıkarttığını söyleyen Fırtına, “Yapılan bu terbiyesiz küfür ve hakareti asil milletimiz ve şehit ailelerimiz asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Şiddetle lanetliyor, kınıyorum. Bunlarda, ‘İyi’ce şaşırdılar” ifadelerini kullandı.


 

ASLA KABUL ETMİYOR VE KINIYORUZ”
Celalettin Fırtına, Türkkan’a tepkisini şu şekilde dile getirdi: “geçtiğimiz gün bingöl’de lütfü türkkan’ın şehit yakınına yaptığı ağza alınmaz küfür ve hakaret tüm şehit ailelerini ve terörle mücadele eden bizleri, herkesi derinden üzmüştür. Asla kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bu küfür sadece Şehit Abisine değil aynı konumda olan tüm şehit ailelerine ve terörle mücadeleye destek olan sağ duyulu insanlara yapılmış bir küfür olarak görüyoruz. 1997 yılında Bingöl’de kardeşini terörün acımasız saldırısıyla şehit veren, şehidin abisi Tahir Gümren'in adeta gırtlağını sıkarcasına kolunu boynuna dolayarak rencide ederek ve ağza alınmayacak küfürler etmesi, Lütfü Türkkan'ın haddini aştığını, terörle mücadeleye ve şehit ailelerine bakış açısını ortaya çıkarttığını göstermiştir.

BAZI SİYASETÇİLER İKTİDAR OLMA UĞRUNA, HDP İLE ORTAK HAREKET ETMEKTEDİRLER”

Terörle mücadele ve şehit ailelerimiz, siyasete alet edilemeyecek kadar hassas ve milli bir meseledir. Bu güne kadar terörle mücadelede binlerce şehit verdik, bu milli mücadelede sadece bin 800 korucu şehidimiz var. Son zamanlarda devletimizin gerek yurt içerisinde gerekse sınır ötesi harekatlarda terörle mücadelesi üstün başarılarla devam etmektedir. Terörün artık eylem yapamaz halde olup bitme aşamasına geldiği şu dönemde, üzülerek belirteyim ki, bazı siyasetçiler iktidar olma uğruna, PKK’ya, PYD’ye sırtımızı dayadık diyen terörünün siyasi uzantısı olan HDP ile ittifak halinde olup, HDP’nin PKK’yı savunmasını adeta meşru gören bir anlayışla çok açık olmasada perde arkasında ortak hareket etmektedirler. Bugün de Lütfü Türkkan Bingöl’de şehit abisinin nezdinde aslında tüm şehit ailelerine olan kini ile çirkin küfürler etmiş ve aşağılamıştır. Dilediği sözde özür ise, şehit ailesine değil kendi koltuğunu korumak adına siyasi bir özür olmuştur. Bu ve benzeri zihniyet maalesef kendi siyasi çıkarları uğruna PKK’nın partisi HDP’nin ve PKK sevicilerinin kulağına hoş gitsin diye maalesef bu tür girişimlerde buluna biliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz güçlü ve önemli bir devlettir.

BUNLARDA, ‘İYİ’CE ŞAŞIRDILAR”

Tarihimiz dış güçler ve onların uzantıları ile savaşlar ve mücadelelerle geçmiştir. Son zamanlarda ülkemizin güvenliğiyle alakalı içerden ve dışardan kurulan kurgular planlar karşısında, böyle bir ortamda, söz konusu bu tür küfürbazlara ve terör sevicileriyle gizli ittifaklar kuranlara bu devlet, bu vatan asla teslim edilemeyecek kadar kutsaldır ve önemlidir. Bingöl’de yapılan bu terbiyesiz küfür ve hakareti asil milletimiz ve şehit ailelerimiz asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Şiddetle lanetliyor, kınıyorum. Bunlarda, ‘İyi’ce şaşırdılar.”


 

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz