Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile açılan Andırın Gençlik ve Spor Merkezinin açılışında konuşan Erkoç, önemli konulara temas etti. Gençlerin eski Türkiye’de ki eğitim sistemi ile ilerleme kaydetmediğini kendilerinin kıt imkanlar ile okuduğunu belirten Erkoç: “Andırın için vermiş olduğumuz sözlerin hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Ana grup yolları, alt yapı içme suyu şebekeleri, parklar, gençlerimize yönelik sosyal tesis, bizim geçmişte verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. Hemen yanını da bir sosyal tesis daha yapacağız. O da taziye evi, kütüphane, yaşlı dinlenme salonu gibi birimlerden oluşacak. Bizim zengin petrol kaynaklarımız yok, doğalgaz kaynaklarımız yok. Bizim en büyük zenginliğimiz insanımız. Beşeri ve sosyal sermayemiz. Bunun en iyi şekilde değerlendirip israf etmemiz gerek. Bunun için gençlerimize, gelecek için yatırım yapmamız lazım. Onları daha donanımlı yetiştirmemiz lazım. Bizler damdan düşeniz. Geçmişte Türkiye’nin şartları belliydi. Ortaokul ve lise zamanın da tabi Türkiye çok kıt imkânlara sahipti” şeklinde konuştu

HER ALANDA TÜRKİYE’MİZ ŞAHLANMAKTA

Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamdolsun şimdi hükümetimiz 16 yıldan bu yana büyük bir kalkınma hamlesi başlattı. Her alanda Türkiye’miz şahlanmakta. Artık Belediyeler Recep Tayyip Erdoğan ile beraber daha işlevsel hale geldi. Artık belediyeler insana dokunan birer kurum haline geldi. İnsanla beraber yaşayan ve insana dokunan sadece yol kaldırım değil, kültürel alanda da başta olmak üzere bizim birçok ihtiyaçlarımızı artık belediyelerimiz tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın 1994’te başlatmış olduğu yeni belediyecilik anlayışıyla hamdolsun yapmaktalar. Biz de Kahramanmaraş’ta bu tür yapıtları çok önemsiyoruz. Okullar yapıyoruz, liseler yapıyoruz, kütüphaneler yapıyoruz: onlarca da yapmaya devam ediyoruz. Belki de 100 Milyon TL’yi geçti yapıklarımız. Bir taraftan sempozyumlar yapıyoruz, bir taraftan üniversiteler de protokoller yapıyoruz. Gençleri topluyoruz Türkiye’nin en iyi akademisyenlerinin yanında ya da konuğunun yanında öğrencileri çağırıp buluşturuyoruz. Aslında belediye bunları geçmişte yapmazdı. Biz geleceğime önem veriyoruz. Geleceğimizi inşa eden gençlerimize sahip çıkıp, onları daha donanımlı hale getirme gayreti içindeyiz.

Yeni Bir Yapay Zekâ Devrimi Var

Şimdi biliyorsunuz yeni bir yapay zekâ devrimi var. Biz eski sanayi devrimini kaçırmıştık. Orada biz çok gerideydik. Beş bin kilometre öte de saatte 10 bin kilometre hızla giden arabayı yakalayamaya çalışıyorduk. Bundan dolayı da hep sıkıntılar çekmekteydik ama şimdi ben bir mühendisim, yapay zekâ devrimiyle beraber bunu yakalama fırsatı doğdu. Bizde şuan teknoloji de Dünya’nın en önemli ülkelerinden bir tanesi haline gelebiliriz. Bunun örneklerini vermeye başladık: İnsansız Hava Araçları (İHA) başta olmak üzere birçok örnekler yaptık. Bizde belediyeler olarak bunlara çok önem veriyoruz. Ortaokullarda bilim sınıfları açtık. Gençlerimizin ilme ve bilme yönlendirilmesi için inşallah teknoloji kafeleri açacağız. Teknoloji alanındaki, yazılım alanındaki otomasyon alanındaki en iyi dergileri yakında getireceğiz, bu kafelerde gençlerimize çocuklarımıza okutacağız. Göreceksiniz bu yeni endüstri 4 denen, bu yapay zekâ devriminde en önde yer alacağız. Andırın’ımızda da çok önemli gençlerimiz var. Andırın’da hep geçmişten bu yana, hep evlatlara yönelik, gençlere yönelik yatırımlar yapıldı. Güzel lüks ev yapmak yerine onlara iki oda evde oturarak Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuttu.

HER BAKANLIKTA KARŞILAŞIYORUZ

Hangi bakanlığa gitsek mutlaka bir üst düzeyde Andırın’lı kardeşimizle karşılaşmaktayız ve bize de yardımcı olmaktalar. Bizde bundan dolayı gurur duymaktayız. Bu vesile ile gençlerimizin kötü alışkanlıklara heba olmasına izin vermeyeceğiz. Gençlerimiz için halı sahalar yapıyoruz. Spor tesisleri gibi birçok alanda projeler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da tüm hayalleri bu. Tüm hayalleri; güçlü bir gençlik ideali, güçlü bir gençlik inşa etme. Milli değerlerine sahip, gücünü milletten alan, gücünü geçmişten alan, tarihinden, maneviyatından alan bir gençlik. Geleceğe daha güçlü ve özgüvenle yürüyen bir şahsiyetlim gençlik oluşturma peşinde. Bunlardan rahatsız olanlar var ama bunu çok şükür büyük oranda başardığımıza inanıyorum. Artık gençlerimizin duruşu var. Gençler artık 18 yaşında seçilmekte ve seçmekte. 18 yaşında Milletvekili adaylarımız var. İnanıyorum ben gelecekte bu gençlerimizden daha da çok olacak. Gençlerimizi çocukluk ruhundan kurtarıyoruz. Çok küçük yaşta büyük hayaller kurmalarını bekliyoruz. Bu vesile Andırın’ımız eğitimde çok önde bir ilçe. Ben bu başarının daha da artacağına inanıyorum. Tesisimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”

BİZ GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Habibe Öçal’da şunları dile getirdi: “Enerjisini önemsiyoruz. Gençlerimizin enerjilerinin bu tür yapılar ile hareket bulması, vücut bulması önemli. Geleceğimizin teminatı onlar. İstikbalimiz onlar, bizim amacımızda gençlerimize bir istikbal hazırlamak. Onların geleceklerini teminat altına almak. Bizim şu anda yaptığımız iş bile, yola çıkışımız bile açıkçası bir bayrak teslimi. Bizim arkamızdan onların gelmesi gerekiyor. Ondan dolayı gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, onları ne kadar güzel şeylere kanalize edersek, bu ayrı zamanda güçle ve yeni Türkiye’nin de bir nevi referansı olacaktır. Bunun için bu tür yapılarımızın, sayılarının ivedilikle çoğalması gerektiğinin kanaatindeyim. Gençlerimizin hem burada enerjilerini atması, hem birbiri ile kaynaşması ve sosyal ortamların oluşması açısından bu yapılar önemli. Devletimizin ve hükümetimizin aynı zamanda yerelde belediyelerin yaptığı bu tür, faaliyetler oldukça anlamlı. Sayılarını inşallah artırırız”

Haber: Mustafa Kılınç- Mustafa Bilgiç

Editör: Mahmut Beyaz