Şu bir kesin gerçek, mesele ne ve nerede olursa olsun, insanları mutlu etmek çok zor. Hangi sektörde olursanız olun, örneğin biz; haberlerimiz, yazılarımız sürekli takip altında, biri bizleri gözetliyor. Kim bunlar, tabi ki okurun ta kendisi.

Bizi, bu şehre, siyaseti, ekonomiyi bizden daha iyi biliyor, takip ediyorlar.

Bürokraside hakeza. Ve okur, cep telefonu ile dünyadan anında haberdar olan vatandaş, bu şehri yönetenleri, bu şehirden sorumlu olan sorumsuzları da çok iyi biliyor, onlara notunu veriyor.

Buna siyasetçiler de dâhil.

*

Bir Mehmet Beşen mesela…

Bir İmirze Demir

Daha başka isimler de var kuşkusuz. Bu partinin mutfağından gelen, sürekli sahada olan, üstelik de kamuoyunda karşılığı bulunan kimselerin listede olmaması garibime gitti.

Kim almadı, kim mesafe koydu bilemem de, tabi kongre öncesi Sayın Fırat Görgel’in listesi belki hazırdı ama siyaset bu, arada listeler delinir, değişikliğe uğrar, giren olur, eklenen olur. Çünkü tek başına liste yaptırmazlar kimseye.

Bu gel-gitler her partide yaşanır. Çünkü herkesin listeye koymak istediği birileri mutlaka vardır. Kontenjandan yani. Tabi listede olması gerekenler, girmeyi hak edenler için de birileri gerekirse tartışma da yaşar. Ağız dalaşına kadar gider mi bazı hareketler, onu bilemem. Benim siyasete aklım yetmez  diyorum, bir tarafınızla gülüyorsunuz.

Çünkü kendini partiden sorumlu ve etkin gören herkes listeye müdahale etme hakkını kendinde gördüğünden, zaman zaman tartışmaların bile yaşandığına ilk kez şahit olmuyoruz. Kim kimin yüzünden, kimin adına bu tartışmada bulundu, sağı sultan bile duydu.

Kırıcı olsa bile… Durduk yerde, isim yazdırmayın bana!

*

Yürütme nihayet belli oldu. Düne kadar bize bakan, bizden sorumlu Hakan Dereli vardı, şimdi o teşkilat başkanı. Yerine inşaat mühendisi Hakan Kiraz getirildi.

Düne kadar, eski il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin bile yönetimsel olarak zaman zaman önüne geçen Hakan Dereli, belki direkten döndü, belki de şu anda layık olduğu en güzel yerde. Bilemem… Ha, şu anda önemli bir konumda olan Dereli, yerelde siyasetin bugünkü patronu Görgel ile geçinebilir mi, onu rahat çalıştırır mı, her şeye müdahale eder mi, bilemem…

Bilsem yazarım da, aklım yetmediğinden kısa kesiyorum.

*

Bir kere daha yazıyorum, parti içi dengeleri koruyacak, gidenleri geri eve çağıracak, kabul edecek, teşkilatçılığı tescillenmiş yegâne isim olan Sayın Fırat Görgel, il başkanlığı için ideal bir isimdi.

Bunun altını bir kere daha kalın çizgilerle çizmemiz lazım.

Ve de…

Daha dünkü belediye başkanlarını genel merkez temsilcisi listeye yazarken, bu şehre senelerini veren bilmeme kaça dönem başkanlık yapanları belki de hatır belası, lateşbuh, sanki kerhen, sanki istemeye istemeye listeye koyarsanız, sizi eleştiren çok olur!

Siz de bu eleştirilere hazır olun!

Ehliyet ve liyakat ise mesele, partide çıtayı yükseltmek ise mesele, dengeleri korumak, hak edeni hak ettiği yere taşımak ise mesele, teşkilatı güçlü kılmak ise aslolan, Sayın Görgel’in isabetli bir isim olduğunu bir kere daha hatırlattıktan sonra, daha düne kadar Fırat Görgel’i unutanlar, telefon açıp hal hatırını dahi sormayanlar, neredeyse adını bile hatırlamakta güçlük çekenler, bugün bakıyorum “Başkanım hayırlı olsun, senin il başkanı olmana sevindik! Vallahi yakışmış!” diyerek yalakalık yarışına girenlere söylüyorum, daha önceleri neredeydiniz birader!

Biraz samimi olun be, biraz!

*

Son cümlelerim; şu senin adamın, bu benim adamım takıntısını bırakın artık! Bakın ülke siyaseten, ekonomik anlamda ve sosyal yaşam bazında yangın yeri gibi. Yangını söndürmek yerine ateşe benzinle yaklaşırsanız, o ateşsizi de yakar, beni de… Egonuzu şişkin tutmayın, nefsinize hâkim olun!

AKP’li değil, AK Partili olun! Yoksa bir atımlık barutunuz kalır!

Dost acı söylermiş, yoksa olan şehre olur!