Son günlerde ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden meyve ve sebze fiyatlarındaki artışlar vatandaşları ve satıcıları sıkıntıya sokuyor. Hükümeti dizginlemek ve halka olumsuz bir hava yaratmak üzere geçtiğimiz aylarda dış ve iç güçlerin oyunlarıyla patates ve soğanda tarihte görülmemiş bir fiyat artışı yaşanmıştı. Pazardaki fiyatların git gide düştüğü bu hafta ise, patates ve soğanda ciddi bir şekilde düşüş yaşandı. Pazara gelen halkın yüzünü ekşiten limon 9 liradan 5 liraya kadar düştü ve bu hafta yüzleri gülümsetti.

LİMON ZİRVEDEKİ YERİNİ MUZA BIRAKTI

Yaklaşık 3 aydır semt pazarlarında fiyat konusunda adından sıkça söz ettiren limon bu hafta zirvedeki yerini muza bıraktı. Seçim döneminden bu yana fiyat konusunda sabit kalan limon bu hafta itibariyle 5 liraya düştüğü görüldü. İnsanlar limon fiyatının yüksek olması nedeniyle hazır limon sularını alternatif olarak gördüğünü ve limon fiyatı konusunda memnun olmadığı belirtiyorlardı. Ancak önümüzde ki günlerde daha da düşeceğini söyleyen vatandaşlar, limon fiyatının 3 liraya kadar düşeceğine inandıklarını söyledi.

FİYATLAR YERİNİ BULDU”

Pazar esnaflarından olan ve fiyatları değerlendiren Burhan Üzüm, “6 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Hem üretici hem de tüketici rahat bir nefes aldı. Seçim döneminde ciddi bir artış vardı, pazardaki kimi esnaf bu fiyatların düşmeyeceği kanaatindeydi fakat biz bunun bir oyun olduğunu ve en kısa zamanda düşeceğini biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. İnsanlar artık pazara korkarak gelmiyorlar. İnsanlar akşam saatlerinde gelirlerdi tezgâhta ki fiyatlar düşer diye. Biz sabah değil akşama doğru iş yapardık. Aslına bakarsınız onlarda haklı bir şey diyemeyiz kimseye. Çok şükür fiyatlar yerini buldu ve insanlar artık fiyatlardan oldukça memnun” dedi.

OYUNLARINI BOZDUK”

Her hafta Çarşamba pazarından alışveriş yaptığını dile getiren Ali Özgül ise, “Çok şükür fiyatlar gerçek fiyatlarını buldu. Çok memnunuz fiyatlardan daha da düşeceğini sanmıyorum. Fiyatların düşeceği konusunda korkumuz vardı ama Allah’a şükür istediğimiz gibi şu an fiyatlar. Ben emekli bir insanım seçim dönemi fiyatlardaki yükseliş beni tedirgin etmişti. Beni tedirgin ediyorsa bu memlekette asgari ücretle çalışan insanlar ne yapsın. Ama tekrar diyorum çok şükür fiyatlar düştü ve oyunlarını bozduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Çarşamba Pazarı’ndaki fiyat durumu;

Domates 1,5, Patates 2,5, Biber 2, Patlıcan 1,5, Limon 5, Karpuz 1, Kavun 3, Havuç 3, Fasulye 6, Kabak 2, Muz 6,5, Üzüm 5, Salatalık 1, İncir 4, Marul 3.

Haber: Yusuf Temiz







 

Editör: Mahmut Beyaz