Eğitime ve öğrencilere verdiği değerle adından söz ettiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hem lise hem de üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor. Başkan Mahçiçek bu kez ise Onikişubat Belediyesi ve Üniversite AK Parti Başkanlığı (ÜNİAK) organizasyonuyla düzenlenen kahvaltı programında öğrencilerle buluştu. Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen ‘Kampüse Hoş Geldin’ programına çok sayıda üniversite öğrencisi katılırken, Başkan Mahçiçek öğrencilere önemli öğütler verdi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kahvaltı programında ilk olarak üniversiteli öğrencilere AK Parti Kahramanmaraş Üniversite Başkanı Cumali Kıyak seslendi. Konuşmasında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür eden Kıyak, “Bize bu güzel ortamı sağlayan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz Türkiye geneli ortak çalışmamız olan kampüse hoş geldin programımızla başlayan süreçte ilerleyen dönemlerde konferanslar, söyleşiler, mütalaalar, münazaralar ve daha birçok sosyal aktiviteyi gerçekleştireceğiz. Bize desteklerini esirgemeyen belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HER DAİM YANINIZDA BULUNACAĞIZ”

AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Üniversiteli genç kardeşlerimize öncelikle şehrimize ve ÜNİAK ailesine hoş geldiniz demek istiyorum. Bizler sizlere belediye başkanından, il başkanlarından, milletvekillerinden ziyade bir ağabey-kardeş olacağız. Aslında çok uzun gibi görünen ama çok kısa sürecek olan bu yolculukta sizlerin her daim yanında bulunmaya gayret edeceğiz. Buraya gelirken sizlerin aklında tabi ki vatan sevgisi, dinimize, ülkemize hizmet etme amacı var. Bizler bu gayretinizin içerisinde küçük bir payede yer alırsak ne mutlu bizlere. Hep birlikte çeşitli sosyal, kültürel etkinliklerde buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

BİZLER ÇOK ZOR ŞARTLARDA OKUDUK”

Ali Çam’ın ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek da öğrencilerle bir araya geldiği zamanlarda heyecanlandığın belirterek, eğitim hayatında yaşadığı zorlukları anlattı. Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ımızı tercih eden siz değerli üniversiteli kardeşlerimizle soframızı paylaşma imkanı bulduk. Aslında sizlerle beraber olduğum zamanlarda ayrı bir heyecan hissediyorum doğrusu. Talebelik güzel bir şey, talebelik esnasındaki arkadaşlıklar güzel bir şey ve uzun vadede yapılan arkadaşlıklar talebelikte yapılan arkadaşlıklardır. Onun için bu sofradaki güzellikleri, arkadaşlıkları kaybetmeyelim İnşallah. Biz tabi 70’li yıllarda çok zor şartlarda okuduk. O günleri gözünüzde canlandırın diye anlatmaya gayret ediyorum. Ben Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunuyum. 1970’li yıllarda girmiştim üniversiteye ama o yıllar gerçekten çok zorlu yıllardı. Bu ülkenin çocuklarını sağcı-solcu diye bölmüşlerdi. Bu ülkenin çocuklarını birbirine kırdırıyorlardı. Her gün üç-beş gencimiz birbirini öldürüyordu. İmam Hatip Lisesi mezunu olduğum için çoğu zaman üniversiteye almazlardı, derslere giremezdik. Bir sene boykot yaptılar neredeyse hiç okul olmadı, gidemedik. Siyasal Bilgiler Fakültesi dört seneydi, dolayısıyla beş senede bitirdik. Ama beş sene belki beş defa derse giremedik. Sene sonlarında polis koridorlarında sadece imtihanlara girdik. Böyle bir atmosferden geldik bizler, şimdi ne kadar güzel değil mi? Rahat rahat, kardeş kardeş okuyoruz. O kabil siyasi bağnazlıklar bu zamanda yok artık. Bir defa biz en önce Müslümanlar olarak kardeşiz. Bu oyunlar, bu kumpaslar devam ederek gelir. İçinde bulunduğumuz yıllarda eğitim seviyemiz biraz daha yükseldi, bu oyunlara çok fazla gelmiyoruz ama yine de gördüğünüz gibi ülkemizin güneydoğusu ile diğer bölgeler ve insanlar arasında bir farklılık yaratmak için çaba gösteriyorlar. Bu sebeple de Türk-Kürt dediler, ileride Alevi-Sünni diyecekler ama her zaman kumpas kurmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

AİLE YAPIMIZ BİZİM EN GÜÇLÜ YANIMIZ”

Türkiye’nin en güçlü yanının aile bağlarını olduğunu anlatan Başkan Mahçiçek, “İnşallah biz bunlara alet olmayacağız. Bu ülke güzel bir ülke çocuklar emin olun. En az 30 ülke gördüm ben, bu ülkenin insanları güzel insanlar. Aile yapısı sağlam olan, güçlü olan insanların yaşadığı bir ülke Türkiye. Batıya gidin onların en çok korktuğu şey ihtiyarlamaktır. Rahmetli dedem ihtiyardı, etleri dökülür gibi olurdu ama derdi ki ihtiyarlığın bundan iyisi olmaz derdi. Ama orada adamların korktuğu şey ihtiyarlık. Neden biliyor musunuz? İhtiyarladığı zaman onları alırlar bir huzur evine atarlar, aile yok, evlat yok, kimse kimseye sahip çıkmaz, komşu yok. Sizi huzurevine atarlar ve orada ölümü beklersiniz. Bu toplumların emin olun ki bir geleceği yoktur ama bizde aile mukaddestir. Bizim en büyük makamımız olan cennet makamı analarımızın ayakları altındadır. Bu alile yapısı böyle düzgün gittiği sürece bu ülkeye zarar veremeyeceklerdir. Uluslararası alanda da içeride bulunduğundan çok daha saygındır” açıklamalarında bulundu.

LİDERİMİZ BİZE ÖZGÜVEN GETİRDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye ve Türk halkına özgüven getirdiğini kaydeden Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim liderimizin getirdiği o hava var ya, o özgüven var ya her yerde kendisini gösteriyor. Biz korkardık, batı ne der, Amerika ne der diyorduk. Artık liderimiz sayesinde özgüven kazandık. Hadi bakalım diyoruz, burada yanlış yaptın diyoruz. Sizin sisteminiz yanlış diyor liderimiz, hem de 160 ülkenin yüzüne karşı. Filistin’deki uygulamalarınız yanlış diyor, Birleşmiş Milletlere götürüyor, 128 ülke bizim görüşümüz paralelinde oy veriyor. Böyle bir şey eskiden hiç yoktu arkadaşlar. Bu ülke saygın ve güzel bir ülke. Daha da güzel olacak, daha da güçlenecek. Tabi ki bu da sizlerin sayesinde olacak. İyi okuduğunuz zaman, iyi yetiştiğiniz zaman daha nitelikli, daha vasıflı, bu ülkeye faydalı insanlar olarak yetiştiğiniz zaman sizler bu ülkeyi daha ileriye taşıyacaksınız. Aslında bu misyonla, bu amaçla gitmeniz lazım. Biz bu ülkeyi kaldıracağız demeniz lazım.’

OKUYACAĞIZ, ALANIMIZIN EN İYİSİ OLACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Teknofest’i önemsediğini belirten Mahçiçek, öğrencilere önemli öğütler verdi. Başkan Mahçiçek, “İstanbul’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen Teknofest’i çok önemsedim. Biliyorsunuz iki-üç sene önce bu droneları, İHA’ları bize verirler miydi. Şimdi bir delikanlı çıktı, onların en iyisini yaptı. Hem İHA’sını, hem de silahlı olan SİHA’sını yaptı. Geçenlerde de 900 milyon dolarlık satış yapmışlar Allah’a şükür. Bu ülkenin insanları zeki ve güzel insanlar ama fırsat verdiğiniz zaman. Bugüne kadar bizi okutmamak için her şeyi yaptılar. İmam Hatip Mezunu dediler, baş örtüsü var dediler ama bütün bunları aştık Allah’a şükür. Bundan sonra çalışacağız gayret edeceğiz. Özellikle kız çocuklarımız çok daha güzel çalışacak. Hem kendimizi hem ailemizi hem de ülkemizi kurtarmak için gayret edeceğiz. Bir sorumluluk taşımamız lazım, sizlere bu imkanları veren anne-babalarınıza, ülkenize çalışmamız, gayret etmeniz lazım. Biz sizlere güveniyoruz, bakın sizler için Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nu yaptık ama sizler daha iyisini yapacaksınız. Devletimiz yanımızda, ailelerimiz yanımızda, milletimiz yanımız da, her şeyimiz var, bunun kıymetini bilmemiz, gayret etmemiz lazım. Mümkün mertebede kariyer yapmamız lazım. Okuyacağız, alanımızın en iyisi olacağız, sonra kariyer yapacağız. Sizlerle beraber olmak güzeldi, bu sabah bizler için mutlu bir sabah, Cenab-ı Allah sizlere başarılar versin İnşallah” şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından üniversite öğrencileri Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda gönüllerince bisiklete binerek eğlenceli dakikalar yaşadı. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz