Türkiye’de 1980 yılından bu yana ciddi şekilde eğilim gören trafik kültürü günümüzde iyiden iyiye oturmaya başladı. Kolluk kuvvetlerinin yanı sıra basın yayın ile yapılan bilinçlendirici faaliyetler ile kazaların önüne geçilirken günümüze uygun ihtiyaçlarda bilinçlendirme yardımı ile sürücülere aktarılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün çağrısı ile denetime çıkan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kamyon, kamyonet, minibüs gibi araçlara yönelik denetim yaptı. 7 gün 24 saat sahada olan polisler, çetin kış şartlarına uygun lastik kullanmayan araç sürücülerini uyarıda bulundu. İkinci aşamada ise cezai işleme yaptı.

KAR YAĞIŞI DEVAM

Kahramanmaraş- Kayseri Yolu arası ulaşımda dikkatsiz sürücüler nedeniyle ulaşımda yer yer aksamalar yaşanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından vatandaşların ve sürücülerin uyarılmasına rağmen gerekli kış tedbirlerini almayan sürücüler kar yağışı olan bölgelerde sorun yaşattı. Kahramanmaraş- Kayseri karayolu üzerinde kaza yapan, yolda kalan araçlar nedeniyle geçici olarak ulaşımda sıkıntılar oluştu. 

YOL TEMİZLEME ÇALIŞMALARI İSE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR. 

Kahramanmaraş-kayseri Karayolu'nda kar Yağışı nedeniyle kazalar meydana geldi. Kahramanmaraş ve ilçelerinde sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Yollara hazırlıksız çıkan sürücülerin yol açtığı trafik kazası haberleride, ardı ardına geldi.

KAR, KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, aralıklarla gece boyunca devam etti. Yer yer yoğunluğunu artıran kar yağışı, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Karla birlikte soğuk hava neticesinde yollarda ilerlemeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyen araçlara çevreden yetişen vatandaşlar yardım ederken, bazı otomobiller buzlanan yollarda çok sayıda kazaya neden oldu. yollara hazırlıksız çıkan sürücülerin yol açtığı trafik kazaları haberleri de peş peşe geldi.

Neyse ki şimdiye kadar bir can kaybı yaşanmayan kazalarda araçlarda büyük hasar meydana geldi. Bu geceden itibaren Sıcaklığın hissedilir derece düşeceği ilimizde buzlanmaya karşı sürücüler uyarıldı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü de yol denetimlerinde sürücüleri kış lastiği ve emniyet kemeri konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, özellikle araçlarında kış lastiği olmayan sürücüleri yola çıkmamaları için uyardı.

Ayrıca yapılan açıklamada "Aracınıza bindiğinizde emniyet kemerini mutlaka takın. Aracınızı (bir tık sesi gelmeden) çalıştırmayınız. Aşırı soğuk, rüzgar, kar ve buz sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkilediği durumlarda daha dikkatli olun" uyarısı yapılıyor.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz