Büyükşehir Belediyesi’nin büyük vizyoneri Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un üzerinde durduğu altın değerindeki projelerden sadece birisi olan ve bittiği takdirde şehrin en doğusu ile en batısı arasındaki mesafeyi indirecek Kuzey Çevre Yolu’nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden ve artık son düzlüğe girilen Kuzey Çevre Yolu’yla ilgili bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Onur Erdi, “Şuan kuzey çevre yolunun 1. etabının başlangıcında bulunmaktayız. Bulunduğumuz yer şuan Onikişubat ilçesi sınırlarında olan 1. etabın başlangıcı Güzelevler çıkışındayız. Yaklaşık 1 buçuk yıldır sürmekte olan çalışmamızın son aşaması olan sıcak asfalt kaplama çalışmasını yapmaktayız. Burada şuan 8 kilometre 1. etap ve 2. etap zeminimiz hazır. Sıcak asfalt çalışmasına hazır haldedir. Yaklaşık 60 bin ton asfaltımız burada sereceğiz. 1 ay gibi bir asfalt çalışmasından sonra bulvarımız inşallah yaya ve araç trafiğine olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız talimatlarıyla burada çalışmaya başlamıştık. Şuan bunun son katmanının meyvesini görüyoruz” dedi.

HER BİRİ 15 METRE ÇİFT ŞERİT BULVAR YAPIYORUZ”
Her biri 15 metre olmak üzere çift şerit bulvarlar yaptıklarını söyleyen Erdi, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın da vatandaşlarına vermiş olduğu sözlerin biri daha yerine getirildi. Bununda büyükşehir belediyesi ekibi olarak mutluluğunu yaşamaktayız. Şuan teknik olarak biraz bilgi vermem gerekirse, her biri 15 metre çift şerit bulvar yapıyoruz. Yaklaşık buradan Arslanbey mesire alanının çıkışına kadar 8km duble yolumuz olacak bulvarımız şuanda hazır. Şuanda askeriyenin arkasından Sütçü imam lisesinin oradan 3. etap çalışmalarımız devam ediyor. Orada da asfalt kotuna yaklaştık. İnşallah buradaki çalışmamız tamamlandığında 3. etabın asfalt serimine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YAŞAM KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ”
6 kilometrelik yaşam alanları oluşturacaklarını ifade eden Erdi, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Buradaki bulvarımız tamamlandığında yüzde 40’ı 3 şeritli, yüzde 60’ı 4 şeritli şeklinde 8 şerit 8 kilometre yolumuz olacak. Burada 6 kilometrelik bir yaşam koridoru oluşturacağız. Burada bisiklet yolu, yaya yolu, banklar, oturma alanları, şehri izlemek için terasları oluşturacağımız eğlenceli ve vatandaşın burada doğayla iç içe olmasıyla birlikte zaman geçireceği bir mekân olacak. Ayrıca yolumuzda herhangi bir trafiği engelleyecek trafik ışığı ve benzeri uygulamalar bulunmayacak. Yani etap tamamlandığında sanayi havaalanı kavşağından giren araçlarımız buradan aşağı Güzelevler bağlantısına kesintisiz bir şekilde yüzde 40’ı 3 şeritli, yüzde 60’ı 4 şeritli yol kalitesinde ulaşacaklar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz