Tüm zorlu şartlara rağmen büyük bir fedakarlıklarla görevlerini kesintisiz bir şekilde yerine getiren enerji işçisinin haklarını savunan ve bu alanda yetkili olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Olağanüstü Kongre’ye gitmiş ve başkanlık görevine önceki yönetimde de bulunan Mehmet Kavuk getirilmişti. Olağanüstü Kongre’de eski başkan Ömer Lütfi Ergin 55 oyda kalırken, Mehmet Kavuk ise 67 delegenin oyunu almıştı. Demokrasi şöleni içinde geride bırakılan kongre sonrası yeni başkan Kavuk’a ziyaretlerin ardı arkası kesilmezken, sendikanın Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nın kurucu olan İsmail Karaca 11 yıl sonra sendikasını ziyaret etti. Önceki yönetime karşı güven sorunu olduğunu anlatan Karaca, yeni yönetimin her zaman yanında olduğunu söyledi. Ziyarette Karaca’ya, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli ile uzun yıllar Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Mustafa Özsoy’da eşlik etti.

11 YIL SONRA SENDİKAMA GELDİM”

Ziyaret sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan İsmail Karaca, “Ben Kahramanmaraş TES-İŞ Sendikası’nın kurucu başkanıyım. 11 yıl sonra yeni başkanımızı ziyarete geldim. Şuan ki başkanımızdan önceki yönetime karşı benim bir güven sorunum vardı. Eski başkan benim sekreterimdi, onunla baya bir sürtüşmeli ayrılmıştık. Ayrılınca da bir daha buraya dönmedim. 11 yıl sonra şuan tekrar ziyaret etti. Kurucu başkanı olduğum sendikayı ziyaret ettiğim için çok mutluyum. Yeni yönetimi de tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Yeni yönetimin başarılı olacağına inancım sonsuz” dedi.

KARACA’NIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”

İsmail Karaca’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TES-İŞ Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Ben İsmail Karaca bey ile çalıştım geçmişte, onun temsilciliğini de yapmıştım iş yerinde. O dönem İsmail ağabeyle çalıştık, ondan sonra da Lütfi Bey’le çalışmalarımız devam etti. 9 yıldan beri de teşkilat sekreteri olarak görevime devam etmekteydim. Bugün de cenab-ı Allah burayı nasip etti, burada vazifemizi tamamlamak isteriz ağız tadıyla İnşallah. Ziyaretlerinden ve bize olan desteklerinden dolayı İsmail Karaca ağabeyimize teşekkür ederiz. Onun tecrübelerinden her zaman çalışacağız. Bize destek veren tüm üye ve delege arkadaşlarımıza da bize teveccüh gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Olağanüstü Kongre süreci ve çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kavuk, “Biz daha önce Tes-İş Sendikası’nda önceki yönetimin içerisindeydik, beş arkadaşımızla. Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman olmak üzere beş yönetici çıkmıştık seçimlerde. Sonra yönetimle anlaşamadık, Olağanüstü Kongre’ye gitmek zorunda kaldık. Olağanüstü Kongre’ye gidince biz dört yönetici arkadaş bir ayrıldık. Olağanüstü seçimlerde de arkadaşlarımız teveccüh gösterdi, bizi layık gördüler, hepsine teşekkür ederim. Toplam 124 delegemiz vardı, 124 delegenin, 122’si oy kullandı. 67 oy biz aldık, 55 oy da daha önceki başkanımız aldı. Seçimde demokrasi iki tarafında sağ duyusuyla kazasız, belasız, sıkıntısız bitti Allah’a şükür. Yeni görevimize başladık, arkadaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Arkadaşlarımız bize inanıyor, bizde onların desteğine sahip çıkmak adına onlar için çalışacağız. Biz büro sendikacılığı değil de, sahaya inerek sendikacılık yapmak istiyoruz. Zaten baştan beri arkadaşlarımızla birebir ilgilenmek, sahada onların yanında olmak vaatlerimiz vardı. Bunları da yerine getireceğiz İnşallah. Allah nasip etti bütün sözlerimizi yerine getireceğiz İnşallah. Çalışma alanımız TEİAŞ, AKEDAŞ, Gaziantep Toroslar, Devlet Su İşleri (DSİ), Adıyaman gibi buralardaki enerji kolları bizim çalışma alanımız. Toplamda şuan 1600 üyemiz var, çalışmalarımız bu alanlarda devam edecek” şeklinde konuştu.

Kavuk ayrıca, sendikacılığın bir kamu hizmeti olduğunun bilinci ile hareket ettiklerini ve her inanç, kültür, kimlik ve siyasi görüşe eşit yakınlıkta çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz