Eğitim alanında yaptığı projeler ve yatırımlarla Kahramanmaraş’ta adından sıkça söz ettirmeyi başaran Onikişubat Belediyesi, şimdide gençleri spora yönlendirecek bir çalışmanın ilk ayağını gerçekleştirdi. Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Basketbol Turnuvası Kurtuluş Kupasının ilk ayağı, Hürriyet Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Basketbol müsabakasına, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı ve çok sayıda sporsever vatandaş katıldı. Kahramanmaraş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında oynanan karşılaşmanın başlama atışını, Başkan Hanefi Mahçiçek yaptı. Maç öncesi açıklama yapan Başkan Mahçiçek, 4 yıllık görevde eğitim ve sportif alanlaınrda önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, “Amacımız, gençlerimizin okumasını temin etmek, yanlış yerlere ve kötü yerlere gitmesini engellemek, yanlış arkadaş ortamlarını düşmesini engellemek ve gelecekte hayatı kendilerine daha iyi hazırlamak” dedi.


“4 YILDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK”
Göreve geldikleri günden bu yana özellikle eğitim ve sportif alanlarda ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Mahçiçek, “Ne yapıyorsak öğrencilerimiz için yapıyoruz” dedi. Mahçiçek konuşmasının şu şekilde sürdürdü: “Özellikle bizim için fiziki alanların dışında çok daha önemlisi olan konular, gençlerimiz için yaptığımız tesisler, onları geleceğe yönlendirmek için yaptığımız çalışmalardır. Bu bağlamda özellikle eğitim noktasında ve sportif alanlarda 4 senede ciddi yatırımlar yaptık. Gerçekten görevde bulunduğumuz 4 yıl içerisinde, her sene 45 bin ile 55 bin arasında kitaplar aldık ve onları beşli setler halinde bütün okullarımıza dağıttık. Bu sene 77 bin kitap aldık ve sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ın bütün yerine dağıttık. Burada da tabi amacımız gençlerimizin okumasını temin etmek, yanlış yerlere ve kötü yerlere gitmesini engellemek, yanlış arkadaş ortamlarını düşmesini engellemek ve gelecekte hayatı kendilerine daha iyi hazırlamak. İşin doğrusu, yeni nesil bizlere göre çok daha iyi bir çağda. Otobüs durakları olmayan sadece Batıpark’taki kapalı sahasının dışında çocuklarımızın spor yapacak alanları olmayan bir dönemden şimdi her şeyi olan, çocuklarımız ve gençlerimiz için her şeyi olan bir döneme geldik. Geçen yıl iki tane havuz yaptık. Bu sene Barbaros mahallesinde, Saçaklızade Mahallesinde, Cumhuriyet Mahallesinde ve Hürriyet Mahallesinde 4 tane daha havuzumuzun inşaatı devam ediyor. Bunlardan bir tanesi yarı olimpik havuz. Onları da yakın bir zamanda hizmete alacağız. Bunun yanında 7-8 tanede bilgi kültür evlerimiz var merkezde, onları da yakın bir zamanda hizmete alacağız. Bilgi Kültür Evlerimiz hem ders çalışmak için hem de spor yapmak için iki konsepti bir araya getiren güzel bir proje. Bütün bunlar çok değerli öğrencilerimiz için.”

SİZLERE DAHA İYİ HİZMET SUNACAĞIZ
Gençlerin önemine dikkat çeken Mahçiçek, “Bu ülkeyi gelecekte çocuklarımız yönetecek. Gelecekte bu ülkeyi yetiştirecek insanların çok daha iyi yetişmesi lazım. Teknik olarak, tesis olarak çok fazla bir eksiğimiz yok, bundan sonraki gayret ve çalışma gençlerimize bağlı. Artık bir birkaç sene önce alamadığı silahları şimdi kendisi yapmaya başladı. Bir gencimiz çıktı, önce İHA’yı yaptı sonra SİHA’yı yaptı. Bugün şu etrafımızdaki savaşta bu ülkenin gençlerinin yaptığı o silahlarla önde geliyoruz. Ve bugün etrafınızdaki savaşta bu ülkenin yaptığı o silahlarla önde gidiyoruz. Dolayısıyla inşallah sizlerde gelecekte bunların çok daha iyisini yapacaksınız. Bizler imkân sağlayacağız sizler üreteceksiniz inşallah ama bir idealle çalışmak lazım. Kendinize hedef belirleyerek çalışacaksınız inşallah. Hangi mesleği seçerseniz seçin alanınızda en iyi olmaya gayret edin. Bu niyetle hareket edersek inşallah gelecek yıllarda Türkiye ile kimse baş edemeyecek. Artık Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de ifade ettiği gibi kendi sınırları içerisinde ki Türkiye değil, etki alanı olan Türkiye’dir. Yani demek istiyor ki, İslam İş Birlik Teşkilatını Cumhurbaşkanı toplantıya çağıracak ve 2 gün içerisinde 47 tane ülke İstanbul’da olacak. Bu örnek Türkiye’nin artık kendi sınırları içerisinde olmadığını ve bir etki alanı olduğunu gösteren çok önemli bir örnektir. Türkiye Kudüs meselesinde İsrail’in yaptığı yanlışlığı düzeltmek ve o işgali önlemek için Birleşmiş Milletleri toplantıya çağıracak ve Birleşmiş Milletler de Türkiye’yi savunacak 128 ülke olacak. İşte böyle bir Türkiye bizim ülkemiz. Bu ülkeyi sizler inşallah çok daha iyi noktalara, çok daha yükseklere taşıyacaksınız. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Biz bu bağlamda bir taraftan bilim alanına çalışmak, bir taraftan da sağlıklı kalabilmeniz için, sağlıklı nesiller olabilmeniz için bu sportif alanları yaparak sizlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz inşallah. Sizlere çalışmak gayret etmek düşüyor, bizlere de yapmak düşüyor” ifadelerini kullandı.
Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz