Kahramanmaraş’ın düzenli bir ordu olmadan yöre halkının milli mücadele ruhunun tecelli etmesi sonucu birlik ve beraberlik içinde direniş göstererek işgalden kurtarıldığı gün olan 12 Şubat günü Kurtuluş Bayramı olarak bir hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtarılışının 101'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında etkinlik programı hazırlandı. Yapılacak olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Etkinlikleri’nin tanıtım programı gerçekleştirildi. Her yıl büyük bir coşku ile yapılan etkinlikler bu yıl pandemi gölgesinde kalırken, çeşitli konferanslar, sergiler, konserler, gösteriler ve daha birçok alanda etkinlikler düzenlenecek. Tanıtım programına, Vali Ömer Faruk Coşkun, İlçe Belediye Başkanları ve İl Müdürleri katıldı.

ŞEHRİMİZİN KURTULUŞUNU EN GÜZEL ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen tanıtımda konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Valiliğimiz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve diğer kamu kurumlarımızın koordinasyonuyla şehrimizin kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayacağız. Yaşanan pandemi sebebiyle oluşan kısıtlılıkları da göz önünde bulundurarak, etkinliklerimizi oluşturduk. İnşallah gelecek senelerde bu etkinlikleri pandemi koşulları olmadan daha kapsamlı bir şekilde kutlayacağız. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 101. Yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

12 Şubat Kurtuluş Haftası Etkinlikleri

5 Şubat Cuma

Saat- 12.00: Şehitlerimiz İçin Hatim Duası Ulucami ve ilçelerde birer camide gerçekleştirilecek.

Saat- 13.30: Âlem-i İslâm’a Hitap Beyannamesi Flashmobu (Sokak Gösterisi) Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Saat- 19.00: Lazer Gösterisi Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilecek.

Saat- 20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi Hacı Mustafa, Aksu Erkenez ve İstasyon Mahallelerinde davul-zurna eşliğinde mehteran gösterileri gerçekleştirilecek.

6 Şubat Cumartesi

Saat:16.00: Maraş'ın Milli Mücadelesi ve Güney Cephesi Sempozyumu Mehmet Işık’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Orhan Doğan’ın sunumu ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi Doğukent, Namıkkemal ve Sümbüllü Mahallelerinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri gerçekleştirilecek.

Saat:21.00: Milli Mücadelenin Manevi Kökleri programı Fatih Çıtlak’ın katılımı ile sosyal medyadan yayınlanacak.

7 Şubat Pazar

Saat:15.00: Kayıp Tarihin İzinde "Fotoğraflarla Maraş Milli Mücadelesi" programı Aksu Tv’de canlı olarak yayınlanacak ve Mehmet Dilbaz tarafından Eski Maraş Fotoğraflarının yorumu yapılacak.

Saat:18.00 - Milli Mücadelemizden Hatıralar sempozyumu Mehmet Işık’ın moderatörlüğünde konuşmacı Şevki Karabekiroğlu’nun katılımı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:20.00 – Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi şehrin muhtelif mahallelerinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri sunulacak.

8 Şubat Pazartesi

Saat-14.00: Esnafa 101. yıla özel hediye dağıtımı, Müftülük Meydanı, Trabzon Bulvarı, Kıbrıs Meydanı, Demokrasi Meydanı ve kenar mahallelerdeki esnaflara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Saat-19.00: İstiklal İlham Verir konulu Konferansa Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katılımı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi, şehrin muhtelif mahallelerinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri gerçekleştirilecek.

Saat-21.00: 100. Yıl Özel Filminin Yayını sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek.

9 Şubat Salı

Saat: 18.00: Ali Sezai Efendi Belgeseli Galası Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi Binevler ve Çocuk Hastanesi bölgesinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri sunulacak.

Saat -22.00: Mahalli Sanatçılar Konseri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olup, büyükşehir belediyesi sosyal medya hesaplarından ve aksu tv ekranlarından canlı yayınlanacak.

10 Şubat Çarşamba

Saat:11.00: İlkokullar için Kitap Dağıtımı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:15.00: Söyleşi: Maraş’ın Milli Mücadelesi konferansı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Orhan Doğan’ın moderatörlüğünde Doç. Dr. Erhan Alparslan (Maraş Milli Mücadelesinin Siyasi, Askeri ve SosyoEkenomik Sonuçları), Doç. Dr. Cengiz Şavkılı (Kurtuluş Savaşında Maraş Mili Mücadelesi)’nın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Saat:20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi şehrin muhtelif yerlerinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri sunulacak.

Saat-21.00: Mahalli Sanatçılar Konseri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olup, büyükşehir belediyesi sosyal medya hesaplarından ve aksu tv ekranlarından canlı yayınlanacak.

11 Şubat Perşembe

Saat-10.00: Çelenk Sunumu Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Saat-10.30: Sütçü İmam Türbesinin Ziyareti Uzunoluk’taki Çınarlı Camii avlusunda bulunan Sütçü İmam’ın Türbesi’nde gerçekleştirilecek.

Saat-11.00: Eski ve Yeni Şehitliğin Ziyareti Şeyhadil Mezarlığı’ndaki eski ve yeni şehitlikte gerçekleştirilecek.

Saat: 12.00: Ortaokullar için Çizgi Roman Dağıtımı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat-14.00: Milli Mücadelemiz Bağlamında Türkiye'nin Sınır Dışı Operasyonları konulu konferans Prof. Dr. Mehmet Şahin tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat-18.00: Kurtuluş Tiyatrosu Gösterimi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Saat:20.00: Üstü Açık Otobüs ile Şehir Gezisi şehrin muhtelif yerlerinde davul zurna eşliğinde mehteran gösterileri yapılacak.

Saat: 20.00: Havai Fişek ve Işık Gösterisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek.

12 Şubat Cuma

Saat-10.00: İstiklâl Madalyasının Şanlı Bayrağımıza Takılması ve İstiklâl Marşının Okunması Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilmesinin ardından programlara Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde devam edilecek.

Saat-10.30: Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti,

Saat-10.35: Kısa Film Gösterimi "Kurtuluş İlham Verir" isimli 3 dakikalık kısa film gösterimi

Saat-10.40: Protokol Konuşmaları

Saat-11.15: Kısa Film Gösterimi

Saat-11.20: Kurtuluş Tiyatrosu Oyununun Sergilenmesi

Saat-11.50: “Ömer Halisdemir-Sütçü İmam Film Gösterimi"

Saat-12.00: Kapanış


 

Editör: Mahmut Beyaz