Muharrem ayı dolayısıyla birlik ve beraberliği artırmak amacıyla kentin birçok noktasında STK’lar ve yerel yönetimler tarafından aşure kazanları kaynatılırken, bu kervana İSKUR Tekstil’de katıldı. Kahramanmaraş’ın tekstilde öncü kuruluşu olan İSKUR Tekstil, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği aşure programını bu yıl da gerçekleştirdi. İSKUR Tekstil Fabrikası bahçesinde düzenlenen aşure programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra çok sayıda davetli ve çalışanlar katıldı. Programa katılan protokol mensupları kazanların başına geçerek, davetlilere aşure ikramında bulundu. Müftü Celal Sürgeç’in yaptığı duada eller semaya birlik ve beraberlik için kalktı. 

“TÜRK TOPLUMU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK AZMİNDE OLMALIYIZ”
Program sonrası açıklamalarda bulunan İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle sarılı olduğunu söyledi. İSKUR Tekstil gibi diğer fabrikaların milli servet ve milletin malı olduğunu kaydederek, “Bu mübarek ayın kutsiyetini hepimiz biliyoruz. Ayrıca Hz. Hüseyin’in 10 Muharrem günü de şehit edilmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Ülke olarak coğrafi konumumuz nedeniyle bir ateş çemberi içerisindeyiz. Tefrikaya düşmeden sıkı bir yumruk gibi olmak zorundayız. Allah, tefrikaya düşenlerin helak olacağını buyuruyor. Sanki Kurtuluş Savaşı öncesi Sevr Antlaşması hortlatılmaya çalışılıyor. Sağlığımız elimizdeyken sağlığımızın, varlığımız elimizdeyken varlığımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Kaybedilen şeyin çoğu zaman tekrar kazanılması çok zor. Çalışan arkadaşlar olarak genç, dinamik, donanımlısınız. Başta ülkemiz sonra çalıştığımız müessese İSKUR, sizlerden çok şey bekliyor. Gayri safi hasılada kişi başına düşen pay hayli yükseldi. İleriye dönük devletimiz büyük hedefler koydu. Üretimde, sanayide, ihracatta, istihdamda, sosyal refah düzeyinde eskisi ile kıyas edilemeyecek düzeydeyiz. Ülkemiz için, ailemiz için, tüm Türk toplumu için elimizden geleni yapmak azminde olmalıyız. Şuan içinde bulunduğumuz bu eserler milletimizin malıdır, milli servettir. Her çalışan arkadaşımın çorbada tuzu vardır. Ulusal bir görev olarak bu eserleri korumak, kollamak, ileriye götürmek hepimizin boynunun borcudur. Cenab-ı Allah’ın, birlik ve beraberlik içerisinde bizleri daha nice mübarek Muharrem aylarına yetiştirmesi dileğiyle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İSKUR TEKSTİL HAKKINDA;
Kahramanmaraş’ta Abdulkadir Kurtul tarafından 1990 yılında kurulan ve kısa zamanda üretim, sanayi ve pazarlama sektörlerinde kendisine iddialı bir yer edinen İSKUR; Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alan, ayrıca yerel, bölgesel ve global ölçekte her geçen gün güçlenen bir işletmeler bütünüdür.
İlk olarak “pamuk”, “çırçır” ve “pamuk yağı” üretimiyle faaliyete başlayan İSKUR, günümüzde Türkiye tekstil sektöründe tam entegre en büyük üretici firmalar arasında yer alırken, diğer faaliyet gösterdiği sektörlerde de önemli bir oyuncu olmuş; yurtiçi ve yurtdışında birçok destinasyonda binlerce çalışanı ile hizmet verir konuma gelmiştir.

Kurulduğu günden bugüne hızlı adımlarla büyüyen, kapasitesini artıran, satış ağını genişleten İSKUR, günümüzde birçok farklı sektörde faaliyet göstermektedir. Global ölçekte müşteri ağının genişliği ve kalitesi ile dikkat çeken İSKUR, 4 kıtada 30’u aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.
Ürünlerinin yüzde 75’inden fazlasını yurtdışına ihraç eden İSKUR, pazarlama şirketi ile her yıl çeşitli platformlarda ihracat ödülleri alırken, üretim şirketleriyle de ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’ listesine girmektedir.
Bir aile şirketi olan İSKUR’da, kurumsal ve üretimsel bilgi birikimi kuşaktan kuşağa aktarılan bir gelenek haline gelmiştir. İSKUR yönetim olarak uzlaşmacı, çözüm arayan ve insan odaklı bir yönetim kültürünü benimsemiştir. Ayrıca, İSKUR’da aile şirketi geleneği küresel ölçekte kabul görmüş üretim ve yönetim anlayışlarıyla kaynaşmıştır.

İSKUR, faaliyet gösterdiği sektörlerde global düzeydeki standartların hakim olduğu üretim anlayışını benimsemiş, hizmet gösterdiği pazarlarda gerek satış öncesi gerekse satış sonrasında verdiği hizmetlerle mükemmeliyetçi anlayışı benimsemiştir.
İSKUR, üretim kalitesi ve verimliliğini esas alan kurumsal kültürüne, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle önemli bir misyon daha kazandırmış; sağlık ve eğitim alanlarında hizmete açtığı tesisler, yaptığı bağışlar ve sponsorlukla her zaman örnek bir grup olmuştur. İSKUR, sosyal sorumluluk stratejisiyle bölge toplumunun refah düzeyini geliştirmeye katkı sağlamanın yanı sıra, ekonomik gelişmenin paralelinde, sosyal ve kültürel açıdan da gelişmenin önemini her daim hatırlatıcı olmuştur.
Kısa zamanda Türkiye’de üretim sektörünün öncü grupları arasında yer almayı başaran ve çalışanları, müşterileri, tedarikçileri, sosyal çevresiyle büyük bir aile olduğu inancıyla hareket eden İSKUR, yeni plan ve projeleri, yatırım hedefleri, yerel ve global ölçekteki büyüme hedefleriyle adını duyurmaya devam edecektir.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz