Kültürel Miras Müzesi’nde yapılan protokol imza törenine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanı Necati Okay katıldı.


İmzalanan protokol ile Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ait Kültürel Miras Müzesi, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yürütülen “Anadolu Masalları Projesi” kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki resmî ve özel tüm eğitim-öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile görevli öğretmenler tarafından kullanılabilecek.


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Masal Evi olarak kullanılacak Kültürel Miras Müzesi, öğretmenlerin “Masal Anlatıcılığı” eğitimi almalarını ve öğrencilerin randevu sistemiyle davet edilip masal dinlemelerini sağlayacak bir mekân olarak kullanılacak.
Aynı zamanda müzede öğrencilere Anadolu kültürü hakkında bilgiler verilip geleneksel çocuk oyunları oynanacak. Etkinlik odası; drama, dokuma, ebru ve seramik atölyesi olarak kullanılacak. Gölge oyunu odasında Hacivat ve Karagöz oyunları izlenilebilecek. Ses kayıt stüdyosunda Anadolu Masalları seslendirilerek öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmak üzere kayıt altına alınabilecek.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz