10 yaşından itibaren turistlik terlik yapan Mevlüt Garip, Bu meslek sayesinde hem ekmek parasını kazanıyor hem de kültürümüzün yok olmaması için mücadele veriyor. Bu mesleğin hem manevi değerinin hem de şehrimiz için çok önemli olduğunu söyleyen Garip, “Ürünlerin hepsi el emeği göz nuru” dedi.

YAPTIĞIMIZ İŞLER YÖRESEL”

Garip, “Bu meslek Abilerimden kalan bir meslek.10 yaşımdan itibaren bu işi yapıyorum. Yaptığım iş turistlik terlik Kahramanmaraş’a ait ve yöreseldir. Önceden yapan çok vardı ama şuan bu mesleği yapan çok fazla kimse kalmadı. Gün içerisinde 40 ve üzeri Turistlik terlik yapıyoruz. Tabiki hiçbir şey kolay değil. Elimizden geldiğince şehrimiz için çalışıyoruz. Bu meslek sayesinde hem kendi ekmek paramız çıkıyor hem de kültürümüzün yok olmaması için mücadelemizi veriyoruz” ifadesini kullandı.

BU ÜRÜNLERİ ÇOK SEVİYORLAR”

Gücümün yettiği kadar mücadele vermeye devam ediyorum ve vermeye de devam edeceğini söyleyen Garip, “Bu ürünlere insanların ilgisi, alakası çok fazla. Kahramanmaraş dışında İstanbul, Antalya, Denizli’de de bu ürünleri yapan çok insan var. Çok fazla istek ve ilginin olması bizleri çok mutlu ediyor. Orada yaşayan insanlar bu ürünleri çok seviyor. Bazen yetiştiremediğimiz siparişler oluyor. Bu yüzden geç saatlere kadar çalıştığımız günler oluyor” şeklinde konuştu.

BURADA HUZURU BULUYORSUNUZ”

Garip, “Bu ürünleri yaparken insan günün stresini, sıkıntısını üzerinden atıyor. Bir nevi burada huzuru buluyorsunuz. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bu günler de ise çok yogunuz. Bir hayli siparişlerimiz var ve yetiştirmekte zorlanıyoruz. Ama bu iş sayesinde birçok insanla tanışıyorsunuz ve istedikleri gibi siparişlerini ulaştırdığınız zaman çok mutlu oluyorlar. Ve onların mutluklarıyla sizler de çok mutlu oluyorsunuz” ifadesini kullandı.

BU MESLEĞİN HEM MANEVİ DEĞERİ VAR HEM DE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yıllardır bu mesleği yapıtığını ve gücümün yettiği yere kadar da yapmayı devam edeceğini söyleyen Garip, “Bu mesleğin hem manevi değeri var hem de şehrimiz için çok önemli. Çok değerli bir meslek. Babamdan, ağabeyimden öğrendim bu mesleği. Önceden bu işe emek veren çoktu ama şimdi merak edip yapan, emek verip yapan bir elin Beş parmağını geçmiyor” dedi.

HEPSİ EL EMEĞİ GÖZ NURU”

Garip, “Gün içerisinde en az 40 tane yapıyoruz ürünlerden. Emek sarf ediyoruz. Hepsi el emeği göz nuru. Biz bu işi yaptığımız için bir yandan da onur ve gurur duyuyoruz. Kadınlarımız bu ayakkabıları özellikle özel günlerde, kına gecelerinde bindallı kıyafetin altına giyiyorlar. Ve bu değerlerimizi unutmayıp yaşatan kadınlarımızı da tebrik etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYENİN HER KÖŞESİNDEN SİPARİŞ ALIYORUZ BU BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Şehrimizi tanıtıyoruz ve bir yandan da, kültürlerimizi insanlara göstermiş oluyoruz diyen Galip, Bu bizi gururlandırıp, onurlandırıyor. Şehrimizi böylesine güzel bir yöresel değerle tanıttığımız için çok mutluyuz” ifadesini kullandı.

Haber : Selma Erdemgür

Yusuf Temiz

Editör: Mahmut Beyaz