Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, çoğunluğunu fakülte personellerinin oluşturduğu Geleneksel Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Şakalar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

SANAT HOŞGÖRÜDÜR”

Konser öncesi bir açıklama yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Bugün bir sanat ve kültür faaliyeti için buradayız. Güzel sanatsal faaliyetimizin Öğretim üyeleri, idari Personelleri ve öğrencilerin oluşturduğu ve üniversitemizde ilk defa bir türkü ağırlıklı bir koronun eserlerini dinlemek üzereyiz. Tabi bunun ilk defa olması ve bizim amacımızda öğretim üyesi, idari personel ve öğrenci kaynaşmasını birlikteliğini temin etmek. Tabi sanat bunun için en önemli bir sanat. Sanat birlik beraberliktir. Sanat inceliktir. Sanat nezakettir. Sanat paylaşmaktır. Bu anamda Güzel Sanatsal fakültemizin bu faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bende bu faaliyete bu etkinliğe icra edilecek eserleri dinlemek üzere buradayım. Bundan sonra üniversitemizin her fakültesi olduğu gibi Güzel Sanatsal Fakültemizin sanat ve kültür faaliyetlerini hep beraber izleyeceğiz. Faaliyetlerden istifade edeceğiz” dedi.

GÜZEL SANATSAL FAKÜLTESİ DEMEK BİR BİR DÜNYAYA AÇILAN PENCEREDİR”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Geleneksel Türk Halk Müziği Korosu Konser programı hazırlamış bulunuyoruz. Üniversitemiz kurulalı 26 yıl oldu. Tabi bu süreç içerinde üniversitemizde böyle bir müzik korosu oluşturulamamıştı. Güzel sanatsal fakültesi olarak ilk defa bir akademik, idari, personelimiz ile öğrencilerimizden oluşan müzik korosu oluşturdu. Burada tabiki müzik bölümünden arkadaşlarımız aylarca bu koro elemanlarını çalıştırarak bu konser programını hazırladılar. Şuan üniversitemizde ve şehrimizde geniş çarplı böyle bir koronun oluşturulması da başta üniversitemiz olmak üzere şehrimiz açısından da bir kazanç olacaktır.2018-2019 Eğitim öğretim yılında güzel sanatsal fakültemize müzik bölümüne ilk defa öğrenci alacağız. Müzik bölümüne öğrenci alınca bu tür sanatsal etkinliklerimiz daha da artacak. Burada fakülte olarak, üniversite olarak amacımız üniversitemiz ile şehrimizi kaynaştırmaktır. Bu görevde ilk başta Güzel sanatsal fakültesi olarak bizlere düşüyor. Çünkü güzel sanatsal fakültesi demek bir bir dünyaya açılan penceresidir. Çünkü Kahramanmaraş edebiyat, şiir, kültür merkezlerinden bir tanesidir. Şehrimizde yetişmiş olan çok değerli kültür ve sanat insanlarımız vardır. Onlarla da inşallah el ele vererek Üniversitemizi, şehrimizi daha ileri noktalara taşımayı planlıyoruz” şeklinde konuştu

BÖYLE BİR KOROYU OLUŞTURMAK BİZLERE NASİP OLDU”

Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Şakalar, ise yaptığı açıklamasında “Kahramanmaraş Türk Halk Müziği şehridir, kentidir. Böyle Bir yerde böyle bir koroyu oluşturmak bizlere nasip oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber :Fazilet Çomruk


 


 

Editör: Mahmut Beyaz