KSÜ Tıp 27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Sağlıkta Kalite Standartları-Versiyon 5’ rehberliğinde 39 bölüm altında yer alan 557 standart ve 1100 değerlendirme ölçütünü  karşılayarak Kahramanmaraş’ın ve bölgesinin en yüksek kalite değerlendirme puanına sahip hastane oldu. 2016 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından ilk kez kalite standartları açısından değerlendirmeye tabi tutulan ve 100 puan üzerinden 94,17 puan alan KSÜ Tıp, 2017 yılında yapılan değerlendirmelerde kalite puanını 4 basamak birden arttırarak 100 üzerinden 98 puana ulaştı. KSÜ Tıp Türkiye genelinde devlet üniversitesi hastaneleri arasında en yüksek puanı aldı.

Özverili çalışmaları neticesinde 98 puan alarak önemli bir başarı yakalayan KSÜ Tıp personeli, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin katılımıyla gerçekleştirilen törenle ödüllendirildi. KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende hastanenin büyüme ve gelişmesine önemli katkılar sağlayan personeller arasından kurayla belirlenen 61 hastane çalışanı Rektör Deveci ve KSÜ yönetimi tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Uzun ve yoğun çalışmalar sonucunda elde edilen ve her geçen yıl artan başarının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Rektör Deveci, “Bu başarı KSÜ Tıp’ı bölgenin en güçlü hastanesi yapma hedefimiz açısından önemli bir aşamadır. İlerleyen dönemde üniversite hastaneleri içerisinde  Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında ilk akredite hastane olmayı ve uluslararası boyutta ise JSI belgesi almayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

KSÜ Tıp’ta fiziki altyapıyı ve donanım eksikliğini büyük ölçüde tamamladıklarının altını çizen Rektör Deveci, “Bundan sonraki hedefimiz artık kaliteli hizmet vermek olacaktır. Bütün personelimizle bu hedefe ulaşmak için çaba gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Elde ettiğimiz kaliteye ulaşmada emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz