Geçtiğimiz günlerde ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklamış ve ülke genelinde sınava giren öğrenciler puanlarına göre çeşitli üniversitelere yerleşmişti. Buna göre, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne yerleşen öğrenci sayıları da belli oldu. ÖSYM’nin yayımladığı yerleştirme sonuçlarında KSÜ’de özellikle mühendislik fakültesini tercih edilen ve yerleşen öğrenci sayısı kontenjanın çok altında kaldı. Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nde açıklanan kontenjanların tamamı dolarken, öğrenciler aynı ilgiyi mühendislik fakültesine göstermedi.

KONTENJANLAR DOLMADI
KSÜ’de 20 kontenjanlı Gıda Mühendisliği bölümüne 2 öğrenci, 30 kontenjanlı İnşaat Mühendisliği bölümüne 7 öğrenci, 20 kontenjanlı Makine Mühendisliğine 9 öğrenci, 20 kontenjanlı Tekstil Mühendisliğine 4 öğrenci, 25 kontenjanlı Orman Endüstri Mühendisliği bölümüne 1 öğrenci, 30 kontenjanlı Orman Mühendisliğine 31 öğrenci, 40 kontenjanlı Peyzaj Mimarlığı bölümüne ise yalnızca 1 öğrenci tercih etti.

ASGARİ ÜCRET VE İSTİHDAM DESTEKLİ BÖLÜMÜ 4 KİŞİ TERCİH ETTİ
Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) iş birliğinde başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesi kapsamında KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere yönelik asgari ücret tutarında burs ve istihdam garantisi verileceği açıklanmıştı. Ancak buna rağmen 20 kontenjanlı KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü ülke genelinde yalnızca 4 kişi yerleşti.

KİÜ’DE KONTENJANLAR DOLDU
Öte yandan 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan ve bugün itibariyle 4 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu ve 1 Enstitü ile eğitim hayatını sürdüren İstiklal Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ile İslami İlimler Fakültesi açıkladığı kontenjanları doldurmayı başardı. İstiklal Üniversitesi’nde 50 kontenjanlı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümüne 52 öğrenci, aynı fakülte içerisinde 60 kontenjanlı Psikoloji bölümüne 60 öğrenci, 70 kontenjanlı İslami İlimler Fakültesi, İslami İlimler Arapça bölümüne 41 kişi, 10 kontenjanlı İslami İlimler (M.T.O.K) Arapça bölümüne 1 öğrenci, 40 kontenjanlı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne 40 kişi yerleşti.

GASTRONOMİ BÖLÜMÜNE İLGİ YOĞUN OLDU
Kentin tanıtımı noktasında çok önemli bir yere sahip olan gastronomi kültürünü yansıtmak ve bir değer oluşturmak adına bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü açan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, bölüm için açtığı 40 kişilik kontenjanın tamamını doldurdu.

Editör: Mahmut Beyaz