Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyanın baş gündemi haline gelmiş olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) mücadele hem dünyada hem ülkemizde etkin bir şekilde sürmektedir. Bu süreçte neredeyse bütün sektör olumsuz yönde etkilerken devletimiz bir yandan pandemi olarak ilan edilen bu koronavirüs yayılmasını önlemek için uğraşırken bir yandan da bu süreçte vatandaşların yaşam standartlarını belli bir seviyede tutmayı hedefliyor. Bu süreçten en çok etkilenen esnaf ve sanatkarların daha fazla etkilenmemisi amacıyla ekonomik aktivitelerin devamlılığı için uygulamaya konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle altı ay ödemesiz düşük faizli kredi, mevcut kredi taksitlerinin, bağ kur primlerinin üç ay ertelenmesine yönelik alınan karar esnafların bir yüzünü güldürdü. Bu konu hakkında konuşan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, yaptığı açıklamada yapılan bu uygulamaya  “azda olda bir can suyu olmuştur” dedi.

“KREDİ VE ERTELEME ESNAFA CAN SUYU OLDU”

Başkan Ahmet Kuybu yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi:

Koronavirüs etkisiyle ekonomide faaliyetlerin durma aşamasına geldiği bir dönemde, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik aktivitelerin devamlılığı için uygulamaya konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi yerinde ve zamanında atılmış bir adımdır. Bu süreçten en çok etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza hükümetimizin sunmuş olduğu altı ay ödemesiz düşük faizli kredi, mevcut kredi taksitlerinin, bağ kur primlerinin üç ay ertelenmesi esnaf ve sanatkarlarımız için azda olda bir can suyu olmuştur.

“AZA KANAT ETMEYEN ÇOĞU BULAMAZ’’

Sayın valimizin sık sık telefonla arayarak esnaflarımızın içerisinde bulunduğu durumla alakalı bizimle istişarede olması bize moral olurken, Büyükşehir belediye başkanımızın; Toplu taşımaya verdiği destek; Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olup kiracı olan kapalı esnaflardan kira almayışı açık olanlardan yüzde elli indirimli alması, su paralarının ötelenmesi, ticari araçlarımızın yıllık vizelerinin ötelenmesi, ihtiyacı olan iş yeri kapalı olan esnaflarımıza gıda yardımı yapılması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Aynı duyarlılığı esnaf kiracısı olan dükkan sahibi hemşerilerimden de bekliyoruz. Kepenklerin kapanmasının kimseye faydası olmaz ama açık olan her esnafın  uçan kuşa faydası olur. “Aza kanat etmeyen çoğu bulamaz’’ zihniyeti ile çalışan Bütün hedefi insan hayatı olan Türkiye’nin en büyük güç birliğini ve beraberliğini, kardeşliğini ayakta tutan esnaf ve sanatkarlarımız için aynı duyarlılığı Armadaş ve Akedaş ‘ın sahipleri ve hemşerilerimiz olan  firma sahiplerinden de bekliyoruz. Bunlara karşılık biz esnaf ve sanatkarlar ahilik kültüründen gelen geleneğimiz doğrultusunda inanç ve sabırla devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde olacağız.

“ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN”

Canımıza ve malımıza kasteden karona virüsüne karşı önlem almakta; gerek sağlık altyapımız ve personellerimizle, gerek ilaç ve malzeme temini konusunda diğer ülkelere göre oldukça iyi durumda olmamızı sağlayan, başarılı bir mücadele veren cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimize özellikle Sağlık Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, ilimiz Valisi Vahdettin Özkan’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ilimiz ve ülkemizde görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza gece gündüz demeden bu önlemleri denetleme konusunda hassasiyet gösteren Emniyet Müdürümüz Doğan İnci ve Emniyet teşkilatı çalışanlarımıza şahsım ve teşkilatım adına sonsuz teşekkür ediyor Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum” dedi.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz