Korona virüs sürecinin ardından vatandaşların kırsal bölgelere yönelmesi ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soba satışlarında gözle görülür artış meydana geldi. Dünyada ve ülke genelinde etkisini sürdüren korona virüs, vatandaşları kırsal alanlara ve daha sakin bölgelere yönlendirdi. Son dönemlerde alınan korona virüs tedbirleri ve yaz döneminin ardından salgın nedeniyle şehir merkezlerine inmeyen vatandaşlar, soğuk havalarla birlikte sobaya yöneldi. Korona virüs sürecinde hem sobalara hem de ürünlerine ilgi arttı.

“200 TL’DEN 800 TL’YE KADAR SOBA VAR”
Konuyla ilgili konuşan esnafı Arif Asilkan, şu ifadelere yer verdi: “Bizim ağırlıkla sattığımız sobalar kuzineler ve yuvarlak sobalar var. Bu tür sobalar satıyoruz. Genelde de soba malzemelerini satıyoruz. Bu sene pandemiden dolayı köylerde vatandaşlar olduğu için sobalara karşı çok yoğun bir ilgi oldu. Piyasada aradığımız sobayı bulamıyoruz. Bir de fiyatları çok arttı. Bir soba takımı ortalama kuzine için 700 lirayı buluyor. Diğer sobalar da ortalama 500 lirayı buluyor. Soba fiyatları 200 liradan başlıyor 800 liraya kadar soba mevcut.

“İNSANLAR ARTIK KIRSAL ALANLARA YÖNELMEYE BAŞLADI”
Malum ortalıkta virüs var. Köylerde evi olan vatandaşlar bu virüs sürecinde köylere gitti. Oralarda yaşamaya başladılar. Mevsim kış olduğundan dolayı doğal olarak insanlar ısınmak için sobaları tercih ediyorlar. Çünkü köylerde doğalgaz yok. İnsanların soba almasıyla birlikte bizimde esnaf olarak satışlarımız arttı. Bildiğiniz gibi şehirde doğalgazın yaygınlaşmasıyla beraber sobalı ev neredeyse hiç kalmamıştı. Artık insanlar sobaya rağbet göstermiyordu. Ama az öncede dediğim gibi koronavirüsle birlikte insanlar artık kırsal alanlara yönelmeye başladı ve ısınmak içinde soba kullanıyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz