AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, parti binasında düzenlediği toplantıda, partisinin 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan 6. Olağan Büyük Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok sayıda partilinin ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıda, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halk oylaması ile milletin onayını, 24 Haziran seçimleri ile de teyidini alarak hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başladığına işaret eden Başkan Debgici, kongreye Kahramanmaraş’tan çıkarma yapacaklarını söyledi.

17 YILDIR ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPIYORUZ”

Sözlerine ilk olarak AK Parti’nin kuruluşunun 17. Yıl dönümünü kutlayarak başlayan Başkan Debgici, “Partimiz 14 Ağustos 2018 tarihi itibari ile 17. yaşını kutladı. AK Parti, Türkiye’de 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana çok güzel hizmetlere imza attı. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve liderliğinde, yol arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 17 yıldır ülkemize çok güzel hizmetler yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Rabbim bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimleri ardından ilk olağan büyük kongremizi bu Cumartesi gerçekleştireceğiz. 2017 yılından bugüne kadar Tüm Türkiye’de beldeler de, ilçeler de, iller de, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları kongreleri, aynı zamanda genel merkez kadın kolları ve gençlik kolları büyük kongreleri de dâhil olmak üzere hepsi tamamlandı. Biz de 17 Ağustos 2018 tarihinde 6. Olağan büyük kongremizi Ankara Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanımız ve tüm teşkilatlarımızın katılımları ile gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bir basın açıklaması yaptık ve tüm Türkiye’de bu açıklama deklare ediliyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nin 18 Ağustos Cumartesi günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini aktaran Debgici, şu şekilde devam etti, “16 Nisan 2017 Halk Oylaması sonrası milletimiz onayını, 24 Haziran seçimleri ile teyidini alan ve böylece hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kurucusu olduğu ‘yuvam, sevdam, aşkım’ dediği partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongre ile partimiz içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını tamamlayacaktır. Ak Parti, Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır.”

AK PARTİ İLERLEMEYİ YENİLENMEYLE TEMİNAT ALTINA ALDI”

AK Parti’nin 16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazandığının altını çizen Debgici, partisinin ilerlemeyi yenilenmeyle teminat altına aldığını belirterek, “16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan Ak Parti ilerlemeyi, yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaset i bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam ve statü değil, bir görev ve sorumluluk addediyoruz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına gelmektedir. Bugüne kadar hizmet yarışında bayrağı aldığı noktadan hep daha ileriye taşıyan kadrolarımız, bugünden sonra da bu hizmet yarışında hep daha iyisi için çalışmaya devam edecektir” dedi.

HEDEFİMİZE KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ”

Debgici açıklamasına şu şekilde devam etti; “Bizler, 18 Ağustos Cumartesi günü bütün teşkilatlarımızla birlikte Ankara Kapalı Spor Salonunda olacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan, bir an dahi duraksamadan büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İstikbalimiz olan çocuklarımıza gençlerimize verdiğimiz sözü tutarak, Türkiye’yi lider ülke yapma hedefimize, kararlılıkla yürüyeceğiz. Aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü engellemek için yapılan tüm girişimler, adı her ne olursa olsun, hangi mecrada yapılırsa yapılsın, Milletimizin kararlı ve dik duruşu, Ak Parti kadrolarının azmi ve gayreti ile boşa çıkacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye, çocuklarımıza borcumuzdur. Kongremizin tüm Ak Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.”

KONGEREYE KAHRAMANMARAŞ’TAN ÇIKARMA YAPACAĞIZ”

Kongreye Kahramanmaraş’tan da çıkarma yapacaklarını dile getiren Başkan Debgici, 2 bin kişinin üzerinde katılımla kongre salonundaki yerlerini alacaklarını belirterek, “Bu kongre 24 Haziran seçimlerinden sonra, şuan dünya ve Türkiye’de ki konjonktürünü de düşünürsek biraz daha farklı diyebiliriz. Bugüne kadar olan kongrelerden en kalabalık katılımı bu kongrede gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş’tan kongrelere 30’a otobüs dolusu kişi katılmıştı. Yaklaşık olarak 1000-1500 kişi diyebiliriz. Bu kongrede araya bayram trafiği yoğunluğu girmesine rağmen bizler tam kadro gideceğiz. Gerekirse otobüslerle değil kendi şahsi araçlarımızla yola çıkacağız ve şuan 2000 kişinin üzerinde ben de gideceğim diyerek bize beyanda bulunmuş arkadaşlarımız var. Kongrede Kahramanmaraş’ımızdan 18 delege var ve bu 18 delege oy kullanacak. Mevcutta olan Milletvekillerimiz tabii delege, bu 18 kişinin içerisinde onlar hariç. Şuan ülkemize ekonomik bir saldırı olmasına bu kongre Türkiye’nin her şeye rağmen dimdik ayakta durduğunun, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinin bir mesajı olacaktır. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sonuçta Türkiye büyük bir ülke ve bizler hep beraber olduğumuz zaman büyük bir ülkeyiz. Sadece Ak Parti veya Partiye oy verenler değil. Biz bu birlik ve beraberliği 15 Temmuz da gördük. Bu yaşadığımız süreçte ekonominin 15 Temmuz’u diyebiliriz” şeklinde konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam’da katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz