Hülya Koçyiğit, sunucu Özlem Yıldız ile birlikte Piazza Avm’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Gerçekleşen etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koçyiğit, Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik yürütülen operasyona katılan Mehmetçikler için dua ettiğini söyledi. Mehmetçiklere destek vermek için Hatay'da Suriye sınırına gittiğini hatırlatan Koçyiğit, "Şu anda Mehmetçiğimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri çok haklı bir operasyon yapıyor çünkü yıllarca terör mağduru olduk ve hala terörün şiddetle hazırlanıp üzerimize doğru geldiğini fark ettiğimiz için onları durdurma nedeniyle oradayız, işgal nedeniyle orada değiliz bu çok açık. Özellikle sivillerin kaybolmaması, sivillerin zarar görmemesi için Mehmetçik çok özen gösteriyor. Benim bütün kalbimle, bütün analar gibi duam onlarla. 'Onların tırnakları bile kırılmasın' diye dua ediyorum. İnşallah muvaffak olarak dönsünler” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısının ardından Hülya Koçyiğit ve Özlem Yıldız, mağazada vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Koçyiğit, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


“TARİHTEKİ BİR KADIN YÖNETİCİYİ CANLANDIRMAK İSTERİM”
Yeşilçam'ın '4 yapraklı yoncası' olarak anılan ünlülerden biri olan Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, günümüzde tarihi diziler yapılmaya başlandığını ve teklif gelmesi durumunda bu dizilerde rol alabileceğini belirterek, "Tarihteki bir kadın yöneticiyi canlandırmak isterim" dedi. Fatma Girik, Filiz Akın, Türkan Şoray ile birlikte Yeşilcam’ın 4 yapraklı yoncasından biri olan Hülya Koçyiğit, Türk sinemasında birçok filmde rol aldığını ancak uzun yıllar beyaz perdeden uzak kaldığı hatırlattı. Koçyiğit, bir televizyon dizisi için teklif gelmesi durumunda oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: "Gerçekten çok benimsediğim, 'Aman illa ben de olayım' diye heyecan duyduğum pek bir proje yok. Genellikle dikkat ediyorum da aşağı yukarı benim yaş seviyem, yaşıtlarımın oynadığı rollere bakıyorum, yani her biri birer cadı, çok kötüler. O yaş grubu için o tarz roller daha çok var. O nedenle ok cazip bir proje yok. Günümüzde tarihimizi öğrenmek için bir hevesimiz, bir heyecanımız var  ve bu tür de diziler yapılıyor. Tabi ben tarihteki bir kadın yöneticiyi canlandırmak isterim mesela."

ÖZLEM YILDIZ: “PRENSİP OLARAK ANLAŞTIĞIM BİR PROJE VAR”
Özlem Yıldız ise televizyona uzun bir süre ara verdiğini, ancak bir dizi ile çok yakında ekranlarda olacağını söyledi. Dizinin konusu ve dizideki rolüyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmayan Yıldız, "10 sene kadar önce 6-7 tane dizide oynadım, bir tane sinema filmi. Sonra anne olmak, hayat beni farklı taraflara yönlendirdi. Ama her zaman göz bebeğim benim ekran önü, televizyon programcılığıydı. Şimdi tekrar bir gündem söz konusu diziyle alakalı. İnşallah eylülde, yeni yayın döneminde görüştüğüm ve prensip olarak anlaştığım bir proje var" dedi.
Hülya Koçyiğit ve Özlem Yıldız, basın toplantısının ardından mağazadaki etkinliğe geçti ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinlikte Özlem Yıldız sordu, Hülya Koçyiğit yanıtladı. Koçyiğit, Yıldız'ın soruları üzerine sinemaya nasıl adım attığından oynadığı rollere hazırlanmasına kadar sineme hayatıyla ilgili açıklama yaptı.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz