TOBB ile Oda ve Borsaların desteği ve işbirliği ile pandemide online eğitim gören, maddi imkanı olmayan 30 bin öğrenci için klavyeli tablet temin edildi. Tabletler öğrencilere ulaştırılmak üzere İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmeye başladı. Sosyal sorumluluk bilinciyle, 81 ildeki ihtiyaç sahibi öğrencilere her yıl TOBB ile Oda ve Borsalar eğitim yardımı yapıyor. Bu sene pandemi sonrası farklı bir adım atılarak online eğitim gören ancak bilgisayar alacak maddi imkanı bulunmayan öğrencilere, klavyeli tablet hediye edilmesine karar verildi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda teslim töreni düzenlenerek KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu Şahin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile protokol imzalayarak tabletleri teslim etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİLGİYE DAHA HIZLI ULAŞACAK”
Programda konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğümüze Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ortak katkısıyla çocuklarımız için 70 adet tablet hediye ediyoruz. Yılın son haftasında dijital dünyaya daha çabuk ulaşımla ilgili yeni teknolojiyle ilgili çalışmalarımız arttı. Öğrencilerimizin bilgiye daha hızlı ulaşmaları, daha hızlı çalışmaları ve yeni olguları keşfedebilmeleri için tablet hediye etmek istedik. Bu tabletlerimizi de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Dağıtım işini Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapacak. Öğrencilerimize hayır sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BU ÇALIŞMANIN DİĞER KURUMLARIMIZ İÇİN DE ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ ARZU EDİYORUM”
İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bizim en mutlu, en heyecanlı olduğumuz programlardan bir tanesinde daha birlikteyiz. Bildiğiniz gibi uzaktan eğitim devam ediyor. Bu eğitim-öğretim yılı sonuna kadarda uzaktan eğitim devam edecek. Beklentimiz ikinci eğitim-öğretim yılında inşallah yüz yüze eğitime geçmektir. Ancak bunu bugünden kestirmek mümkün değil. İlgili kurullarımızın kararına göre süreç şekillenecek. Ama biz bir gün bile çok önemli diyoruz. Öğrencilerimizin eğitime erişimini sağlamak için elimizdeki tek alternatif EBA TV ve EBA.gov.tr üzerinden yâda çeşitli programlarla sanal sınıflar oluşturmak suretiyle öğrencilerimizle, öğretmenlerimizi buluşturmak. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Tablet, bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerimiz mevcut. Bu öğrencilerimizin elinden tutmamız gerekiyor. Bu çerçeve de TOBB ve KMTSO Başkanlığımızın bu anlamlı katkısı dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın diğer kurumlarımız için de örnek teşkil etmesini arzu ediyorum. Bir öğrencimizin daha eğitime erişimini sağlamak çok kıymetli. Belki de o bir çocuğumuz bu memlekete en büyük hizmeti edecek çocuğumuz olacaktır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz