Protokol, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü nitelikli öğrencilerin tercih etmesini sağlamak, öğrencilerin başarılarını teşvik etmek, tekstil ve hazır giyimde öncü olan Kahramanmaraş’ta bilgi, beceri ve donanım sahibi tekstil mühendislerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilere burs verilmesini öngörüyor. Bu kapsamda sağlanacak olan burs, ilk 15 tercihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü tercih eden ve kesin kayıt yaptıran öğrenciler içerisinden, en yüksek puan aldığı tespit edilen ilk 10 öğrenciye verilecek. Bu öğrencilerin listesi KSÜ Rektörlüğü tarafından KMTSO’ya bildirilecek. KMTSO Fuayesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı katıldı.

“BU YIL BURSU HAK KAZANAN 8 ÖĞRENCİMİZ VAR”
Burada bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Bugün Sütçü İmam Üniversitemizle bir protokol imzalayacağız. Şehrimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bildiğiniz gibi geçen yıldan beri TİM ile birlikte tekstil bölümü öğrencilerimizin belirli kriterler çerçevesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde öğrencilerimize bir burs verileceği sözü verilmişti. Bu kriterlere uyan arkadaşlarımız bu yıl eğitimlerde burayı tercih ettikleri için öncelikle teşekkür ediyoruz. Tekstilin deryası olan bir kentte önünüzün çok açık olduğu yalnızca kitapları okuyup, geçer not almanızın ötesinde laboratuvarları daha çok kullanmanızı ve işimizin diğer adının moda olduğunu ve hep yeni şeylere ihtiyaç olduğunu unutmamanızı diliyorum. Bu yıl bursu hak kazanan 8 öğrencimiz var.” dedi. 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ise “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğrencilerimize bu protokol kapsamında burs verilecek. Hepimizin bildiği gibi Kahramanmaraş Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda tekstil bölümümüz var. Yani ara elaman yetiştiren bir bölümümüz var. Daha sonra da tekstil mühendisliği bölümümüz yetişti. Tekstil sektörünün en önde gelen illerimizden birisi de Kahramanmaraş’tır. Kahramanmaraş’ta teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve yetenekli öğrencilerimizin tekstil mühendisliğine gelmesi için geçmiş yıllarda KMTSO ile bir protokol imzalamıştık. Tabii bu protokolün her yıl yenilenmesi gerekiyor. Başkanımız da bu konuda Kahramanmaraş için ellerinden gelen destekleri vereceklerini ifade ettiler. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

KMTSO Fuayesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz