m dünyayı etkileyen koronavirüs nedeniyle öğrenciler yüz yüze gerçekleştirdiği eğitimi artık evlerinden çevrimiçi olarak yapıyor. Fakat bazı öğrenciler maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitime ulaşmakta güçlük çekmekte. Bu noktada harekete geçen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz ay Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile işbirliği yaparak 70 öğrenciye tablet hediye etmişti. KMTSO, şimdi ise oda üyesi 10 firmanın desteği ile alınan 59 adet EBA uyumlu tableti ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle teslim etti. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen teslim töreninde konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Bu pandemi günlerinden umarım daha iyi bir eğitime vesile oluruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise “Bu dönemlerde yapılacak katkılar hem şehrimize hem çocuklarımıza fazlasıyla fayda sağlayacak” ifadelerini kullandı.

UMARIM DAHA İYİ BİR EĞİTİME VESİLE OLURUZ”

Törende konuşan Başkan Balcıoğlu, “Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ortaklaşa 70 adet EBA uyumlu tablet öğrencilerimize hediye etmiştik, şimdi de 59 adet iş adamlarımızdan hediye edilen tabletlerimiz var. Bu pandemi günlerinden umarım daha iyi bir eğitime vesile oluruz. Genç kardeşlerimize bir desteğimiz olur düşüncesiyle bunların dağıtımıylada İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına İl Müdürümüz Cemal Yılmaz ilgileniyor. Ona da bizim adımıza bu zahmete katlandığını için teşekkür ediyoruz. Umarız Kahramanmaraş için güzel olacaktır” şeklinde konuştu.

DİĞER İŞ ADAMLARIMIZIN DA KATKILARINI VE İLGİLERİNİ BEKLİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ise şunları söyledi: “Başkanımıza ve başkanımız nezdinde öğrencilerimizin eğitime erişimlerini sağlamak için destek sağlayan firmalarımıza ve firmaların yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bu tabletleri öğrencilerimize en kısa zamanda ulaştıracağız. Bu dönemde öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey eğitime erişim. Özellikle evinde çok sayıda kardeş olupta aynı anda derse giremeyen öğrencilerimiz yahutta imkansızlıktan dolayı tek kardeş olup eğiteme ulaşımı sağlayamayan öğrencilerimiz var; bu öğrencilerimiz için büyük bir nimet. Bir şeyi tam ve zamanında yapmak çok kıymetli, şu anda öğrencilerimiz için tam gerekli olan gerçekten tablet. Zaman olarakta ihtiyaç duyulan bir zamanda veriliyor. Bundan dolayı ben çok teşekkür ediyorum. Bugünkü tablet yardımında 10 firmamızın katkıları olmuş şehrimiz geniş büyük bu cömertliğin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Bu dönemlerde yapılacak katkılar hem şehrimize hem çocuklarımıza fazlasıyla fayda sağlayacak. Geriye dönüşü çok daha iyi olacaktır. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ve bu güzellikten yararlanmaları için de gerek başkanımız nezdinde diğer iş adamlarımızın da katkılarını ve ilgilerini bekliyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz