Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 52'nci Kütüphane Haftası nedeniyle Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Yolderesi Köyü'nde okullar ve Kur'an Kursu ziyaret edilerek kitap hediye edildi.

 

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphane Haftası dolasıyla düzenlediği etkinliklikte Yolderesi Köyü'nü ziyaret ederek öğrencilere ve Kuran kursu'ndaki bayanlara kitap hediye etti. Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Yolderesi köyü'ne Gezici Kütüphane aracıyla gidilerek Yolderesi İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine 200 kitap, Yolderesi Kur'an Kursu bayanlarına ise 100 kitap takdim edildi. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, öğrencilerin ve bayanların sorunlarını dinleyerek yardımcı oldular. Etkinliğe Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdulsamet Pat katıldı.

TÜM TENEFÜSLER KİTAPLARA FEDA OLSUN

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte Yolderesi okuluna dağıtılan kitaplarda çocukların sevinci gözlerinden okundu. Kitaplarla çok mutlu olan öğrenciler, teneffüs zili çalmasına rağmen çıkmayıp ''tüm tenefüsler kitaplara feda olsun'' dediler.

'HER YERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin kitap almaya zorluk çeken vatandaşların mutluluğunu görmenin ayrı bir haz olduğunu söyledi. Küçükdağlı, ''Kütüphane Haftası etkinlikleri uzun bir zamandır gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir. Özellikle kütüphaneye, kitaba ihtiyacı olan ve ulaşma imkanı olmayan okullarımızı tespit ediyoruz. Bu etkinlikler geleneksel bir hal aldı. Kütüphane Haftası gelmeden önce duyarlı öğretmen arkadaşlarımızın dikkatini çekmesinden dolayı kendileri gelip talep ediyorlar. Hocalarımız okullarımıza, öğrencilerimize kitap istiyoruz diyorlar. Geçtiğimiz yıllarda bu talepler tek tük oluyordu. Ama bu yıl bunu daha fazla şekilde görmüş olduk. Bu bağlamda Türkoğlu İlçesi'nin Yolderesi köyü'nde bulunan yaklaşık 200 civarında ilkokul öğrencilerine ve Yolderesi köyü'nde Kur'an kursu'nda bulunan bayanlara kitap takdim ettik. Oradaki insanların gözlerindeki ışıltığı, mutluluğunu görmek bizi mutlu etti. Takdim etmek üzere kitapların kolilerden masa üstüne çıkarttığımızda çocukların ve vatandaşların kitabı gördüklerinde ki gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki ifadeyi yaşamaktan daha büyük bir haz ve mutluluk olduğunu zannetmiyorum. Bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Arz taleple gelen hocalarımıza içten gelerek kitap takdim etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. İmkanlar dahilinde her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Buradaki çocuklarımızın, vatandaşlarımızın huzuruna, mutluluğuna birlik ve beraberlik içerisinde katkı sağlayacaktır. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur.'' şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz