Kahramanmaraş’ı kalkındırmak ve hayali görülen projeleri yapmak için oluşturulan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’un başında bulunduğu proje ekibi, özlem duyulan vizyon projeleri tek tek hayata geçiriyor.

TRAFİK HAMLESİ

Artan nüfusu göz önünde bulunduran ekip ilk önce trafiğe el atmış açılan ve yapımı devam eden tünel kavşaklar ile trafiğe neşter atılmıştı.

KIRSALDAN MAHALLEYE DÖNEN YERLERE BELEDİYECİLİK HAMLESİ

Büyükşehir olması nedeniyle köylerden mahalleye dönen yerlere yatırımlar tamamlanmış, asfaltsız yol, parkesiz ve susuz mahalle kalmamaya özen gösterilmişti.

YEDİKUYULAR HAMLESİ

Yapılan bu hizmetin sonrasında ise Kahramanmaraş’ı şaha kaldırılacak projeyi planlayan ekip, ilk önce Yedikuyular Kayak Merkezini hayata geçirerek kışlı yazlı kullanacak bir yer haline getirdi.

Önceki gün TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile merkezi inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tesisin önemine ve Kahramanmaraş’a getireceği vizyonu anlattı.

PROJENİN İLK ETABINI TAMAMLADIK

“Pazar günü 10 binlerce Kahramanmaraşlı Yedikuyular Kayak Merkezi’mize geliyor” diyen Erkoç şöyle konuştu: “Kahramanmaraş bunu özlemle bekliyordu. Biz göreve gelmeden önce vatandaşımız böyle bir tesisi talep ediyordu. Bizde bu memleketin sokaklarında nefes aldığımız için vatandaşımızın bu talebini biliyorduk. Allah nasip etti, Belediye Başkanı olduk ve hemen bunun planlama çalışmalarını başlattık. Sonunda da bitirerek güzel bir tesis yaptık. Vatandaşlarımız da şehrimizde böyle bir tesis olduğu için çok mutlu. Tabii bu tesisimizin birinci etabı projeyi mincan dağına doğru devam ettireceğiz. Çünkü özellikle Kuzeydoğu’ya doğru çok önemli yükseltiler var. Bu bölgeyi de inşallah gelecekte faaliyete geçireceğiz. Yedikuyular Kayak Merkezimiz Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en önemli kayak merkezi. Biz öncelikle burayı Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz için yaptık. Çevre illerden de vatandaşlarımız buraya geliyor. Bu ilgilerinden dolayı da onlara teşekkür ediyoruz”

HERKES İLGİ GÖSTERİYOR

Yedikuyalar Hakkında Manşet Gazetesi ve Manşet TV’ye açıklamalarda bulanan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç şöyle konuştu: “AK Parti bütün sorunlara rağmen büyük bir coşkuyla kongrelerini yapıyor. Dün Ekinözü, Elbistan, Göksun ilçelerimizde kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi yaptık. Bugünde sabah Onikişubat İlçemizin, öğleden sonrada Dulkadiroğlu İlçemizin kongresini gerçekleştirdik.

Yarın bütün insanlarımız askerlerimize dua ederken işlerini güçlerini yapsınlar. Ticaretini yapsınlar. Bizim gerçek gücümüz ekonomik büyümedir. Normal hayat akışında devam etmelidir. Bu anlamda da uzun süredir kışın gelmesinden bu yana arzu ettiği Kahramanmaraş Kayak Merkezi’mize geldik. Bugün çok yoğun bir insan seli buradaydı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza şehrimize böyle güzel alternatif bir alan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Biz hep söylüyoruz. Bizim ülkemiz cennet gibidir. 4 mevsimde yaşanabilir. Kahramanmaraş’ımızda ülkemiz gibidir. 4 mevsim her türlü turizm imkânının olduğu Kahramanmaraş’ta artık kayak turizmi de olacak. Yıllar yılı bu dağlara ulaşamıyorduk. Ama başkanımız önce buralara yol yaptı. Şimdi buraya tesis yaptı ve ne kadar güzel bir şey yapmış ki şu bir aydır, bir buçuk aydır hafta sonları Kahramanmaraşlının adresi burası oldu”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz