Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına indirilmesi sonrası özellikle gayrimenkul sektöründe ciddi bir hareketlenme olmuş ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber emlak ofislerinin yolunu tutmuştu. Yaşanan süreçte gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaşanmış ancak faizlerin yeniden yükselmesiyle beraber konuta olan talep azalmıştı. Tüm bunlarla beraber hem Türkiye Konut Fiyatı Endeksi’nin artması hem de konuta olan talebin düşmesi sonrası konut kira fiyatları yükseldi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ DURAKLAMA KONUT YAPIMINI ZORLAŞTIRDI”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dogrufiyat.net profesyonel gayrimenkul uzmanı ali Yurdusev, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde konuşulacak konuların başında konut kiralamaları yer alıyor bunların sebepleri nelerden meydana geliyor sizlerle bu kiralama artış hakkındaki bilgileri arz edeceğim. Kahramanmaraş sektöründeki inşaat firmalarının sıfır inşaat yapımını durdurması konusu en önde plan içinde yer alıyor. İnşaat sektöründeki duraklama yapılacak olunan konut malzemenin artması konut yapımını zorlaştırmıştır.

“KAHRAMANMARAŞ’TA KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 18,15”
Yapılan bu zamlardan dolayı ikinci el konutun da fiyatını zamlandırdığı nedenlerden dolayı ikinci evi olan sahipler kiracılı satışa sunmasıdır.  Biz bu konutu satalım köyden 20 dönüm yer alırım düşüncesi ile ikinci el konut fiyatının fırlaması ile satılıyor. Sıfır yapılar yapılmadığı sürece kiralık evlerde sıkıntılı dönem geçireceğiz demektir. Kahramanmaraş ilinde bildiğimiz üzere kira artış oranı yüzde 18,15 olarak belirlendiğini beyan ederim, Türkiye geneli ise 14,55 olarak biliyoruz. Ben kendi düşüncemdeki ifadem hayat şartlarının bizleri hep artış beklediği için günün düşünceleri bunlardır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz