Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Kâğıt Sanayi tarafından  ‘Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında ambalaj atıklarının kâğıda dönüştürülmesi etkinliği düzenlendi. Piazza Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, okullarda eğitimi verilen deney seti kullanılarak çocuklara süt ve meyve sütü kutularından nasıl kâğıt elde edildiği gösterildi. Çocuklara çevre temalı resimlerin bulunduğu boyama kitabı ve boya kalemi verilerek boyama etkinliği yaptırıldı. Düzenlenen bu etkinlikle daha çevreci, doğayı koruyan, daha bilinçli ve duyarlı bir nesil yetiştirmek için katkı sağlandı.

AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ÖNEMLİDİR

Doğanın ve çevrenin kirlenmemesi adına ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak, “5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle bizde etkinlikleri bayram sonrasına yaymış durumdayız. Bugün de Onikişubat Belediyesi, İl Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Kağıt Fabrikası ile birlikte burada atık kağıtlardan geri dönüşüm simülasyonunu inceledik. Atık kağıtlarının ve ambalaj atıklarının bir değer ve para olduğunu unutmamak gerekir. Doğanın ve çevrenin kirletilmemesi adına hem ekonomiye kazandırılması, hem de çevrenin kirletilmemesi için mutlaka kaynağından ayrılıp geri kazandırılması gerekiyor. Bu hassasiyeti de vatandaşlarımızın göstereceği kanaatindeyim.”


ÇIKAN KÂĞITLARDAN DA NELERİN YAPILDIĞINI ÇOCUKLARIMIZA GÖSTERMİŞ OLDUK

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yemşen’de, “Hafta dolayısıyla biz de sıfır atık ile ilgili bir proje geliştirdik. Bu proje ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle ilgilidir. Burada çocuklarımızın içtiği sütü direk makinaya atttık ve geri dönüşümden kâğıt nasıl oluşuyor onu gösterdik. Çıkan kağıtlardan da nelerin yapıldığını çocuklarımıza göstermiş olduk. Çocuklarımıza geri dönüşümden çıkan kâğıtlarla resim çizmeler ve bu şekilde bir etkinlik yaptık” ifadelerini kullandı.

Program sonunda çocuklara ''Sıfır Atık Kahramanı ''sertifikası verildi.

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz