Onikişubat İlçesi’nin çehresini değiştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın marka projesi Expo 2023’ü tanıtmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Başkan Mahçiçek, Expo 2023 Liselilerle Buluşma programı dâhilinde Süha Erler Anadolu Lisesi ile Özel Adil Dursun Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

“EXPO İÇİN 2 MİLYON ZİYARETÇİ GELECEK”
Buluşmada gençlerle sohbet eden Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu memlekette şu an için her şey var. Sanayisi, edebiyatı, kültürü var. Bu memleket Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ni üretiyor. Dokumanın yüzde 17’sini üretiyor. Enerjinin yüzde 12’sini, çimentonun yüzde 10’nunu, çelik eşyanın yüzde 65’ini üretiyor. Her şey var ama eksik olan tanıtım. Bizim memleketimiz tanınmıyor. Bizim memleketimizin Akdeniz bölgesinde olduğunu dahi bilinmiyor. Peki, bu eksiklikleri giderecek ne lazım? Hem Türkiye’yi buraya taşıyacak hem de dünyada çok sayıdaki ülkeyi Kahramanmaraş’a getirecek bir proje lazımdı. İşte o proje bu proje. Bizim tahminimize göre Expo’ya en az 50 ülke katılacak.

“EKSİĞİMİZ TANITIM”
Bizim eksiğimiz yerel düzeyde Expo’nun nasıl bir proje olduğunu, Kahramanmaraş’ın marka değerini nasıl artıracağını anlatmamız lazımdı. Bu bağlamda geleceğimizin sahibi olan gelecekte bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek olan çocuklarımıza projeyi anlatmak için bir araya geliyoruz. Umarım ki çocuklarımız projemizi beğenir. Çocuklarımız baharda alanda gezdikleri zaman Expo projesini daha iyi anlayacaklar. Ülkemizin yeni nesli bu ülkeyi daha yaşanabilir bir hale getirecektir.

EXPO İÇERİSİNDEKİ YAPACAĞIMIZ MÜZEYE YÜZBİNLERCE ZİYARETÇİ GELECEK”
Expo bitişinden sonra bu tesisler Kahramanmaraş için bir yaşam alanı olacak. Expo alanını tesislerle donatacağız. Bu projeyi bir yaşam haline getirmek için Avrupa’nın en büyük Lagün havuzunu yaptık. Expo alanı baharda bir bitki cenneti haline gelecek. Expo yılda 2 milyon insanın gelebileceği bir alan olacak. Mesela Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi’ne 400 bin misafir gelecek. Nereden biliyoruz? Konya’daki Kelebek Müzesine bir yılda 400 bin kişi gelmiş. Hatay’daki şehir müzesine bir yılda 267 bin kişi gelmiş. Müze yaparsak bize de o kadar gelecek. Bunlar hayal değil.

“2023’E HEP BİRLİKTE HAZIRLANACAĞIZ”
Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir siluet kazanmış olacak. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımızı Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik de entegre açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak. Bunların hepsini şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliği artsın, marka değeri kazansın diye yapıyoruz. Bu proje hepimizin projesi. Sahip çıkacağız ve 2023’e hep birlikte hazırlanacağız.

“EXPO ŞEHRİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
İstedikten sonra yapamayacağımız bir şey yok bu hayatta. Gelecek nesillerimize bırakacak en güzel yatırım olarak şehrimizde yerini alacak EXPO 2023 Rekreasyon Alanı. Burası sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek bir yaşam alanı haline gelsin diye birçok donatı ekledik. Müzesi, Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, Arasta Çarşısı, açık Avm, Nikâh Sarayı, Konferans ve Kongre Merkeziyle burası şehrin ve bölgenin cazibe merkezi olacak.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz