Dulkadiroğlu Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Toplantıda bazı maddeler görüşülerek karar bağlanırken, CHP Dulkadiroğlu Meclis Üyesi İbrahim Demircioğlu, Belediye Meclisine Deprem Komisyonu kurulması yönünde önerge verdi, ancak Demircioğlu’nun bu önergesi kabul görmeyerek ret edildi Bunun üzerine Demircioğlu,  yazılı bir açıklama yaparak, bu komisyonun kurulmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

OYLAMA SIRASINDA İŞLER DEĞİŞTİ

Yeter ki bu komisyon kurulsun yeter ki geç olmadan çalışmalar başlasın diyen Demircioğlu, “Kahramanmaraş’ta da şiddetli bir şekilde hissettiğimiz Elazığ depreminden sonra üyesi olduğum Dulkadiroğlu Belediye meclisinde verdiğim Deprem Komisyonu önergem kabul edilmemişti. Ben gerek belediye meclis üyesi olarak, gerekse jeoloji mühendisi olarak, gerekse bir vatandaş olarak bu komisyonun elzem olduğuna inanıyorum. Kasım ayı toplantımızda Deprem Komisyonu oluşturulması için yeniden önerge verdim. İktidar bu kez hayır demedi ama evet de demediler dolayısı ile yeterli sayı bulunmayınca yine ret edilmiş oldu. Öneriye tek evet diyen İYİ parti meclis üyesi Saide Adil Gönen hanıma da teşekkür ederim. Önergeyi sunmadan önce bazı AK Partili meclis üyeleri ile görüştüğümde olumlu baktılar, ama oylama sırasında işler değişti. Bu önergeyi CHP’li bir meclis üyesi veriyor diye ret ediyorlarsa buyursunlar hep birlikte verelim önergeyi, o da olmuyorsa iktidar olarak kendileri önerge versin biz onay verelim. Yeter ki bu komisyon kurulsun, yeter ki geç olmadan çalışmalar başlasın.

KAHRAMANMARAŞ BİRİNCİ DERECEDE DEPREM BÖLGESİDİR

Tarım, eğitim, sağlık komisyonları oluşturulmuş ama bir kez bile bir araya gelmemişler. Belediye meclisinin tek işi imar değişikliklerine el kaldır indir olmuş maalesef. Belki de bu yüzden komisyon kurmayı gereksiz görüyorlar ama ben bu komisyonun kurulmasında ısrar edeceğim. Çünkü Doğu Anadolu Fay (DAF) hattının üzerinde olan ilimiz Kahramanmaraş birinci derecede deprem bölgesidir, ilçemiz Dulkadiroğlu ise en eski yapılaşmanın olduğu bölgedir. Acilen öncelikli çalışmalar belirlenmeli yarın deprem olacakmış gibi tedbirler, önlemler alınmalıdır. Belediyelerin görevi sadece depremden sonra çorba taşımak, battaniye yollamak hatta en üzücüsü ceset torbası taşımak mıdır? Sayın meclis üyeleri arkadaşlarımız bir sonraki meclis toplantısında tercih yapacaklar. Ya bu komisyonun kurulmasına evet diyerek Dulkadiroğlu halkının sağlığı ve canından yana olacaklar, ya da Allah korusun olası bir depremde ölenlerimize sadece ceset torbası taşımakla kalacaklar. Herkesin dilinde haklı olarak şu söz var; "deprem öldürmez binalar öldürür" Tedbirsizlik öldürür, önlemsizlik öldürür” ifadelerini kullandı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz