Parti malzeme grupları, nikâh şekerleri, bebek şekerleri ve bunların malzemeleri alarak, kendi iş yerini açan Ali Özcan, Adile Özcan çifti ve birçok kişiye örnek oldu. Pes etmeyi hiçbir zaman düşünmediklerini söyleyen Özcan çifti “Şuan kendi işimizi yapmaktan çok memnunuz” dedi.

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN”

Başka sektörde çalışıyordu ve daha sonra o işinden ayrılarak eşiyle birlikte iş yeri açmaya karar verdi. Ve 2,5 senedir iş yerlerinde çalışmaya devam eden Ali Özcan, “ Eşim bu işleri evde yapıyordu ve birlikte böyle bir dükkân açmaya karar verdik. Hem kendi işimiz. Şuan ise kendi işimizi yapmaktan çok memnunuz. Burada süsleme ürünleri satıyoruz. Anne, bebek süslemesi, nikâh üzerine, organizasyon üzerine şuan iş yerimizde satışlarımızı devam ediyor. Esnafız ve satışlarımız bir gün iyi bir gün kötü belli olmuyor tabi. Bugünümüze çok şükür. Allah isteyen herkese iş yerini açmayı nasip etsin” ifadesini kullandı.

İYİ Kİ KENDİ İŞİMİZİ AÇMIŞIZ”

Adile Özcan ise yaptığı konuşmada, “ Bu iş evde hobi olarak ve severek yaptığım bir işti. Tabi insan ilk iş yeri açmaya karar verdiğinde belirli zorluklardan geçiyor. Maddi ve manevi olarak. İlk zamanlar malzemeleri alım gücümüz iyi değildi. Her şey yavaş yavaş oldu. Kendimizi toparladık ve kazanmaya başlayınca daha çok ürün almaya başladık. Çok memnunuz ve iyi ki kendi işimizi açmışız diyoruz. Burada artık tanınır olduk ve belirli müşterileriz var. Artık zorluk çekmiyoruz. Kafamız artık çok rahat. İnternet üzerinden de sipariş alıyoruz adreslere teslim ediyoruz” dedi.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMANIN TARİFİ YAPILAMAZ”

Kendi iş yerinin açmanın tarifinin yapılamayacağını söyleyen Adile Özcan,“ İnsanlar kendi ayakları üzerinde durduğu zaman ülke olarak gelişiriz, büyürüz, bir yerlere daha hızlı gelebiliriz. Etrafımızda çok başarılı kadınlar var. Örnek alınması gereken ve topluma faydalı olan birçok bayanın hayat hikâyeleri insanı çok mutlu ediyor. Güç olsun, cesaret olsun, hırs olsun hepsi bayanlarda bulunuyor. Kendi işiniz olduktan sonra bir işin üstesinden geliyorsunuz” ifadesini kullandı.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMADIĞINIZI İSPAT EDİYORSUNUZ”

Özcan Çifti “Kendi işinizin patronu oluyorsunuz ve ben bu işi yapmam, ben bu işin patronuyum demiyorsunuz aksine her işi öğrenmek için koşturuyorsunuz. Bu iş sezonluk iş olduğu için, genelde yaza hitap ediyor. Kendi işinizde kimseye muhtaç olmuyorsunuz. En güzeli bu. İstedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok. İnsan yeter ki istesin. Umut etsin. Gerisi geliyor” şeklinde konuştular.

EVDE OTURARAK NE KENDİLERİNİ KÖRELTMESİNLER”

Parti malzeme grupları, nikâh şekerleri, bebek şekerleri ve bunların malzemelerin olduğunu söyleyen Özcan Çifti, “ Bunlarla beraber kına malzemeleri, kına tepsisi, sepeti, tacı gibi birçok malzeme ürünlerimiz var. Herkesin kendine göre, kendi tarzında, kendi alanında yapabileceği mutlaka bir iş var ve oturarak ne kendilerini köreltsinler nede etrafındakileri ”şeklinde ifade ettiler.

KENDİLERİNE MUTLAKA GÜVENSİNLER”

Özcan çifti, “ Evde boş boş oturan bayanlara kesinlikle evde bir şeyler üretsinler, zamanlarını boş geçirmesinler. Evde boş boş oturmamalarını ve çalışmalarını tavsiye ediyoruz. İş yerlerini açmak isteyenler yeter ki cesaret etsinler, adım atsınlar. Adım attıktan sonra devamı geliyor. Kendilerine mutlaka güvensinler.”

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz