Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinin casusluk yaptığı gerekçesiyle bir süredir Türkiye’de tutuklu bulunan Rahip Andrew Brunson’u bahane ederek, Türkiye üzerinde oynadığı ekonomik oyunları değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Derbgici, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ve dolayısıyla böyle oyunlara karşı diz çöktürülemeyeceğini söyledi. Döviz kurunun yükselip, yükselmemesinin kendileri için bir önem arz etmediğini belirten Debgici, Türkiye’nin artık kendi işlemlerini kendi parasıyla yaptığını kaydetti.

BİZİ TOPLA, TÜFEKLE SİNDİREMEZLER”
Debgici, sözlerinin devamında şu şöyle konuştu: “Eğer 20-30 yıl önceki Türkiye olsaydı, böyle bir Türkiye şu anki döviz kuru yükselmesinden dolayı çok sıkıntıda olurdu. Ama halkımızın teveccühü ve desteğiyle iktidara gelmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır yürüttüğü politikalarla artık dışa bağımlılıktan uzaklaşmış bir Türkiye kuruyor. Dolayısıyla doların kaç liraya çıkıp, çıkmadığının bizim için bir önemi kalmıyor. Bizi topla, tüfekle sindiremezler. Bizi terör eylemleriyle sindirmezler. Çünkü bunların hepsi bizi birleştiriyor, kardeşlik hukukumuzu geliştiriyor ve bütün bu olayların Türkiye’yi bertaraf etmek olduğunu halkımız çok yakinen biliyor. Bildiği içinde siyasetçisiyle, vatandaşıyla STK temsilcisiyle, basınıyla hülasa 81 milyon kenetlenmiş bir vakitte bu ekonomiye artık dur diyoruz. Dolar ne olursa olsun biz uzan bir zamandır kendi paramızla ve kendi işlemlerimizle bir şeyler yapmak peşindeyiz. Ekonomide de bunun gayretlerini görüyoruz.”

ÜLKEMİZİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”
“Gereğini yapacağız ve ülkemizi böldürtmeyeceğiz” diyen Debgici, “Tabii şu an olup biten hadise artık silahla sindiremediği, bombalı eylemlerle sindirmediği, maşalarla, içimizdeki hainlerle başaramadığını ekonomik yönden oynana oyunlarla başarmaya çalışıyorlar. Ama bizlerde buna dur diyoruz. Doların kaç lira olduğu bizim için bir şey ifade etmiyor. Biz gündelik yaşantımıza devam ediyoruz ve şu an sadece Türkiye değil, Türkiye’ye karşı yapılan bu olaya diğer ülkelerin bir kısmının destek vermesi bir kenara, orada da bir takım ticari savaşların döndüğü bir dünya görüyoruz. Bunu da tetikleyen kişi belli ama dost mu müttefik mi belli değil. Yanı başımızdaki Suriye’deki hain teröristlere binlerce tır silah yardımı yapan bir ülke bize karşı alenen ekonomik bir savaş yürütüyor. Biz gereğini yapacağız. Ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Böldürtmemek adına yaptığımız her türlü adli, hukuki yargılamalara hiç kimse müdahale edemeyecek. İşte bundan dolayı bütün bu ekonomik ve ticaret savaşı devam ediyor ama dediğim gibi ülkemiz 2002’den bu yana ehil ellerde yönetiliyor. Bizde hiçbir şeyden taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz. Biz esaret kabul eden bir toplum değiliz. Bunun farkına varanlar bizimle beraber yol yürüyor. Ama bunun farkında olmayanlar hala bizim karşımızda bir takım mücadelelere girişiyor. Kaybeden onlar, kazanan ise Türkiye olacak” ifadelerini kullandı.

BU BOYKOTA HEP BİRLİKTE KATILACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerikan yapımı teknolojik ürünlere yaptığı boykot çağrısına hep birlikte uyacaklarını ifade eden Debgici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Cumhurbaşkanımız hep şunu söylüyor; milli ve yerli olalım diyor. Milli ve yerli sermayeden tutunda ticaret argümanlarına kadar, kullanılacak eşyalara kadar yerlinin yanında olmak lazım. Elbette bu boykota hep birlikte katılacağız. Biz 15 Temmuz’u şöyle atlattık; cumhurbaşkanımızın meydanlara inin çağrısıyla atlattık. 7’den 70’e herkes sokaklara indi. Cumhurbaşkanımız yine aynı şeyi söylüyor. Biz boyun eğmeyeceğiz. Kendi yerli ve milli argümanlarımızla hayata devam edeceğiz.”

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz