Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un en büyük projelerinden birisi olan Kayak Merkezi, için ilk adım atıldı. 2 bin 100 metre rakımdaki Yedikuyular mevkiine yaptırılacak olan kayak merkezi ve rekreasyon alanı yapımı Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülürken, tesisin yapımı içinde geçtiğimiz hafta içerisinde ihaleye çıkıldı. Kayak merkezi ve rekreasyon alanı ihalesi, 8 Mart 2017 tarihinde saat 14:00’da Büyükşehir Belediyesi İhale Salonunda yapılacak. Proje, işe başlama tarihinden itibaren yüz seksen günde tamamlanacak. Projenin tamamlanmasıyla sadece kente değil bölgeye hitap edecek bir kayak merkezi olacak.

‘KAHRAMANMARAŞ TURİZM MERKEZİ OLACAK’

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi’nin tüm Türkiye’nin gıpta ile seyrettiği bir yer olacağını söyledi. Erkoç, “Yedikuyular’a hemşerilerimizin kayak zevkini yaşayacakları kayak pistleri, yaz kış faydalanabilecekleri mesire alanları yapıyoruz. Bunun için proje aşamasını tamamladık ve şimdide ihale aşamasına geldik. Mart ayı içerisinde ihalemizi gerçekleştirip bir an önce tesisin inşası için çalışmalara başlayacağız. Tesisimizin Kahramanmaraş’ın geleceği için önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Sadece Kahramanmaraşlılar değil çevre illerden gelen vatandaşlar da Yedikuyular’ın güzelliğini yaşayabilecek, kayak yapmanın zevkini tadacak” dedi.

KENTİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK’

Projenin bitmesi ile Kahramanmaraş'ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanında kayak sporunda da adından söz ettireceğini vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti: "Dedeleri İstiklal mücadelesi veren Kahramanmaraşlılar, bugün her alanda İstikbal mücadelesi vererek ulusal ve uluslararası organizasyonlarla büyük başarılara imza atıyorlar. Yedikuyular Kayak Merkezi de tamamlandığında bu mücadelenin örneklerinden biri olacak. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan Yedikuyular mevkii fiziki yapısı ve coğrafi özellikleriyle bölgemizin vazgeçilmez kayak merkezlerinden birisi olacak. Amacımız şehrimizi ve ülkemizi bu tür hizmetlerle tüm dünyaya tanıtmak. Bunun için yoğun bir şekilde çalışmalara ve tanıtımlara devam edeceğiz."

KAYAK MERKEZİNDE NELER YER ALACAK?

Dulkadiroğlu ilçesi yedi kuyular mevkiinde bulunan kayak merkezi kent merkezine 15 dakikalık 13 kilometre mesafede ve bir milyon m2 alanda projelendirildi. Projenin başlıca hedefleri kış sporlarıyla halkı buluşturmak, hem profesyonel, hem de amatör sporcular için alanlar oluşturmak, zirve tesislerinde yeme - içme alanlarına sahip olmak, yaz- kış keyifli tatil alanları oluşturmak olarak belirlendi. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte yıllık 600 bin kişiye hizmet verilmesi düşünülüyor. Proje kapsamında 100 m2’lik dağ evleri, 520 m2’lik danışma ve yönetim birimi, 400 m2 kayak kiralama birimi, 350 m2 sağlık birimi, 380 m2 alanda ticari birimler, 520 m2  restoran ve cafe,40 m2 umumi WC, bin m2 sosyal tesis  birimleri ile,  amatör ve profesyonel kayakçılar için pistler,  Teleski ve telesiyej hatları, 2 adet kızak alanı, 2 adet 200 metre ve 150 metrelik babylıft, atlama rampaları, offroad alanları, trekking alanları, heliport ve otopark alanları bin araçlık   piknik ve rekreasyon alanları, gölet basketbol, voleybol ve tesis sahaları bulunmaktadır.  

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz