Toplandıya sanayici ve iş adamları derneği üyesi firma temsilcileri katıldı.Toplantının açılış konuşmasını KASİAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Hikmet Gümüşer yaptı.Toplantıda Osman Tolay’da“müşteri bazlı tahsilat sigortası” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

“FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ ÜZERİNE ODAKLANACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Finance Insurance Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şükrü Tolay, “Bugün daha çok finansal risk yönetimi üzerine odaklanacağız. Finansal risk yönetimi derken politik risk sigortaları, kefalet sigortaları ve alacak sigortaları üzerine konuşacağız. Asıl odaklanacağımız konu alacak sigortaları olacak. Alacak sigortaları bugünkü gerek Türkiye’nin gerek global ekonomik gelişmelerin farz ettiği bir şey” dedi.

“BUGÜNE KADAR ALACAK SİGORTASI MALİYETLERİ SEBEBİYLE TERCİH EDİLMİYORDU”
Kasiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer ise şunları söyledi: “Kasiad olarak 1998 yılında Kahramanmaraşlı sanayicilerimizin ticaret hacimlerini daha da arttırmak ve onları sektörel konularda bilgilendirmek adına birçok etkinliğe imza attık. İşte bugünde bu amaçlar doğrultusunda siz değerli katılımcılarımızı tahsilat sigortası konusunda aydınlatmak amacıyla FinanceInsurance şirketiyle birlikte bilgilendirme toplantısı organize ediyoruz. Hem iç piyasalar hem de dış piyasada değerli üyelerimizin satış hacimlerini yükseltebilmeleri için potansiyel müşterilerine daha güvenli satış yapabilmeleri çok önemlidir. Üye firmalarımız çoğu zaman müşterilerinden alacaklarını garanti etmek adına teminat mektubu exim sigortası gibi yöntemleri müşterilerine kabul ettirmekte zorlanmaktadırlar. İşte bu noktada müşteri üzerindeki riskleri uluslararası sigorta şirketleri vasıtasıyla sigorta ettirmek oldukça etkili bir çözüm haline geliyor. Bugüne kadar alacak sigortası maliyetleri sebebiyle tercih edilmiyordu. Fakat bugünkü misafirimizFinance Insurance firmasının geliştirdiği alacak bazlı tazminat sistemi sayesinde firmalar tüm müşterilerine değil yalnızca istedikleri müşterileri sigorta ettirebiliyor. Bu sayede de sigorta maliyeti ucuzluyor ve tercih sebebi haline geliyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz