Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, 16 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kasaplar Odası Genel Kurulu öncesi açıklamalarda bulundu. Hem genel kurul süreci hem de et fiyatlarıyla ilgili konuşan Uyduran, 4 yıllık görev süresi boyunca kasap esnaflarının menfaati için çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla esnafları mutlu ettiklerinin altını çizen Uyduran, yeni dönemde seçilmesi halinde daha çok çalışacaklarını vurguladı. Öte yandan et fiyatlarına da değinen Uyduran, zincir marketlere göre etin kasapta daha uygun olduğunu kaydetti. İrişkit satışlarının kış sezonuyla beraber yüzde 50-60 oranında arttığını belirten Uyduran, “Yedikuyular Kayak Merkezi kasap esnaflarımız için çok iyi oldu” şeklinde konuştu.

“4 YILLIK SÜREÇTE ESNAFIMIZIN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞTIK”
Uyduran, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “16 Ocak Pazar günü genel kurulumuz var. 4 yıl aradan sonra yine bir genel kurula gideceğiz. Bu süreçte yine adaylığımız devam ediyor. Almış olduğumuz bayrağın devamını getireceğiz. 4 yıllık süreçte esnafımıza elimizden gelen her şeyi yaptık. Esnafımızda bunun karşılığında bize teveccühlerini gösteriyorlar. Tabii bu bizi mutlu ediyor. 4 yıllık süreçte vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Adakçı esnafımız için Büyükşehir Belediyesiyle beraber yaptırmış olduğumuz Canlı Hayvan Borsası içerisinde olan adak pazarımızın çekiliş kurasını yaptık ve esnafımıza teslim ettik. Sucuk konusunda sucuk imalathanemizi bitirmiş durumdayız. Kasaplarımıza kendi etiketleri adı altında kendi sucuklarını yaptırma imkânı sağladık. Buda bizim için gurur verici bir çalışma oldu. Esnaflarımızın sürekli menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda da esnafımızda bizim yanımızda. İnşallah yeni dönemde de bize bu görevi verirler.

“ET KASAPTAN ALINIR”
Etteki pahalanmanın en büyük nedeni yemden kaynaklanıyor. Yemin pahalı olması hayvan üreticisine yansıyor. Dolayısıyla da etin fiyatına yansıyor. Yüksek dolar kuru nedeniyle çok zor bir süreçteydik. Ama cumhurbaşkanımızın dolara müdahalesiyle çok şükür bir anda durdu. Artı olarak dışarıya hayvan ihracatı vardı. Devletimiz ihracatı durdurdu. Şu anda ette bir durulma ve gerileme var. Biz her zaman mahallenin kasapları olarak zincir marketlere oranla eti daha ucuz veriyoruz. Zincir marketlerle kasaplar arasında fiyat farkı var. Örneğin zincir marketler eti 100 TL’ye satıyorsa bizim kasap esnaflarımız 90-80 TL’ye eti satıyor. Biz kasap esnafları olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk. Bu yüzden fiyatlarımızı uygun tutuyoruz. Et kasaptan alınır. Kasaplardaki et hijyenik, taze ve lezzetlidir.

“ESNAFLARIMIZA İRİŞKİT YAPMA ALANI SAĞLADIK”
Kendi imkânlarımız doğrultusunda tarım il müdürlüğümüzle beraber güzel çalışmalar içerisinde güzel bir tesis meydana getirdik. Esnaflarımızın işyerleri küçük ve yetersiz olduğu için bir fason anlaşma örneği ile beraber irişkit yapma alanı sağladık. Yedikuyular Kayak Merkezi kasap esnaflarımız için çok iyi oldu. Sucuk noktasında güzel satışlarımız oldu. İrişkit satışlarımız yüzde 50-60 civarında arttı.”

Haber: Emre Akkış  

Editör: Mahmut Beyaz