Dönemin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alternatif bir ring yolu olarak kente 2019 yılında kazandırılan Kuzey Çevre Yolu, son yıllarda büyük rağbet görmeye başladı. Kuzey Çevre Yolu’nun faaliyete geçmesiyle birlikte kısa sürede yol etrafında devasa konutlar yükseldi. Konutların yükselmesiyle birlikte bu bölgede haliyle nüfus oranında da artışlar yaşandı. Yolun hizmete girmesinin ardından 2,5 yıllık süreç içerisinde eksikliklerde gün yüzüne çıkmaya başladı. Proje planlamasında Havaalanı Kavşağı, Kuzey Çevre Yolu’na bağlanacak, Klavuzlu bölgesine uzanan bir ring yol ağı oluşturulacaktı. Ancak yerel seçimlerde belediye başkanının değişmesinin akabinde şu ana kadar Kuzey Çevre Yolu’na bir çivi dahi çakılmadığı görülürken, Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan bu yolun yarım kalan kısmının Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredileceği kararlaştırıldı.   

GÜNGÖR AÇIKLADI!
Katıldığı televizyon programında Kuzey Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Cumhurbaşkanımıza Kuzey Çevre Yolu’nun durumunu arz ettik ve kısa süre içinde yapılması için onay verdiler. Yapılmayan kısımları, yapılan kısımların iyileştirilmesi ve Kayseri yolu bağlantısı da dâhil toplamda 30 kilometrelik güzergâhımız inşallah Ulaştırma Bakanlığı’mız tarafından yapılacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

VATANDAŞ UMUTSUZ…
Kahramanmaraş’ta daha önce Ağabeyli, Sütçü İmam, Hal Kavşağı ve İstasyon Köprüsü’nde çalışmalar yapan Karayolları Genel Müdürlüğü, burada da çalışmaları zamanında bitiremedi. Son olarak ise Arsan Kavşağı projesinde 1 yılı geçkin süredir çalışma yürüten Karayolları, projeyi süresinde bitiremeyerek, Kahramanmaraşlıların tepkisini çekiyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Kuzey Çevre Yolu’nun yarım kalan kısmının Karayollarına devredileceğini açıklaması Kahramanmaraş kamuoyu tarafından olumsuz karşılandı. Bazı vatandaşlar Karayollarının Kahramanmaraş’a daha önce yaptığı projeleri ağırdan aldığını, Kuzey Çevre Yolu’nun da kaderinin bu olacağını söyledi. 

Editör: Mahmut Beyaz