15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü hainler darbe girişiminde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşların gayretleriyle darbe girişimi püskürtülmüştü. Darbe girişiminde 251 vatandaş şehit olmuş, 2 bin 194 kişi de gazi olmuştu. Darbenin başarılı olamamasın da büyük görev üstlenerek, halkı sokaklara döken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara İnin’ çağrısını millete duyuran “Türk Basını” darbe gecesi tüm tehditlere aldırış etmeden görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Türkiye genelinde yapılan operasyonlar sonucu çok sayıda FETÖ’cü hainin barındığı ve yine FETÖ’ye bağlı askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in, Kahramanmaraş’ta görev yapması şehirde büyük tehdit oluştururken, kent basınının olay anında halkı meydanlara davet etmesi, tankların askeriyeden çıkarılmasına engel oldu.

TEK CANLI YAYIN RADYO FRESH’TE YAPILDI
Kahramanmaraş’ta gazete ve radyo alanlarında vatandaşların haber alma ihtiyacını karşılayan DEKA Medya Grup, darbe seyrinin yaşandığı ilk anda yayın yapmak üzere yola çıkarak, kapanan yola rağmen ise aracını bırakıp Radyoya ulaşan DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Radyo FRESH Genel Müdürü Serdar Salma ve Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz, canlı yayınla darbe günü Kahramanmaraş’ta tek canlı yayın yapan medya organı oldu.

CANLI YAYIN SABAH SABAHA KADAR SÜRDÜ
15 Temmuz günü o kanlı gecede tek canlı yayın yapan medya organı DEKA Medya Grup, bünyesinde barındırdığı Radyo FRESH’te, kent siyasilerini telefonla arayarak canlı yayında Ankara ve İstanbul’da gelişen sıcak gelişmelerin direkt kaynağından Kahramanmaraş halkına aktarılmasına vesile oldu. Yine o geceki yayını ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlanarak Kahramanmaraş milletvekilleriyle canlı yayın bağlantıları kuran Radyo FRESH, siyasilerin vatandaşa ulaşabilmesinde en büyük aracılık görevini üstlendi.

ŞUAN MECLİS BOMBALANIYOR

Gazi Meclis hainler tarafından bombalanırken o anda darbeyi duyarak Meclise giden İçişler Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, konuşmasını kısa keserek ‘Şuan Meclis bombalanıyor, bizimde sığınaklara gitmemiz isteniyor diyerek, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

TEKBİR SESLERİ YÜKSELİYOR

O an bazı görüşmeler için İstanbul’da bulunan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile yaptığımız canlı yayın bağlantısında, arkadan gelen tekbir sesleri ile birlikte Erkoç’un halkı sokaklara davet etmesine şahit olduk.

O GECE HALKIMIZLA BULUŞTURDUNUZ

O günlerde Milletvekilliği haricinde herhangi bir görevde bulunmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Mahir Ünal, halkı sokağa davet ederken sonrasında yaptığımız görüşmede “O gece beni canlı yayına alıp halkımızla buluşturan iki medya kuruluşu vardı, onlardan biri Radyo Fresh’ti” diyerek bizlere ayrıca teşekkür etti.

Sabaha kadar devam eden canlı yayında, Belediye Başkanları başta olmak üzere siyesi parti temsilcileri ve STK Başkanları ile Kahramanmaraş’ın kanaat önderlerini halkıyla buluşturan Radyo Fresh, her zamanki gibi şehrin önde gelenleriyle vatandaş arasında bir köprü oldu.

Editör: Mahmut Beyaz