“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Özellikle son yıllarda terör örgütlerine karşı ciddi adımlar atarak kararlılıkla operasyonlar yürüten, bu anlamda gerek Güneydoğu operasyonları gerek Fırat Kalkanı Harekâtı gerekse de Zeytin Dalı Harekâtıyla PKK/DEAŞ/PYD/YPG gibi daha birçok terör örgütünün belini kıran Türkiye, şimdi de gözünü PKK’nın ana karargâhı olan Kandil’e göz dikti. Bu kapsamda Kandil’e geniş çaplı harekât yürüten Türkiye, teröristlerin gözünü açtırmıyor. Devam eden operasyonlarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, “Ülkemizde özellikle son iki yıldır yapılan operasyonlar bizleri, özellikle de şehit ailelerini bir nebze de olsa acımızı dindirme anlamında bizlere iyi geliyor ve fazlasıyla memnun ediyor. Türk ordusu şuan Kandil’de taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmayacak şekilde operasyonlarını sürdürüyor. İnşallah bunun sonuçlarını da en kısa zamanda ayrıntılarıyla birlikte görürüz. Yapılan operasyonları şehit aileleri ve gaziler olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bunu devletin ve bütün ülkemizin duymasınız istiyoruz” dedi.

TÜRK ORDUSU PKK’NIN KÖKÜNÜ KAZIYACAK”
Karaman, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz geçtiğimiz günlerde şehrimizin Engizek dağlarında üzücü bir olay yaşadık, o esnada 2 şehit 2’de yaralı verdik. Geçtiğimiz gün, 1 ay önce Hakkâri’de yaralanıp 1 aydır GATA’da tedavi gören Ahmet İmalı adlı askerimiz şehit oldu. Özellikle son günlerde Türkiye’de çok fazla şehit vermeye başladık. 24 Haziran seçimlerinden sonra mecliste bazı gruplar Türkiye’de yüzde 10 barajını geçmenin ve mecliste belirli bir sayıda milletvekili çıkarmanın şımarıklığı ile biz varız gibi bir çaba içerisine girdiler. Bu eli kanlı bebek katilleri, PKK’lılar yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Türk milletinin bu konuda ne kadar güçlü ve dirençli olduğunu anlamayarak hala bir yanılgıdalar. Türkiye 40 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadelesine devam ediyor. Bunlarla iş birlikçileri ile dışarıdan aldıkları güçlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Fırat kalkanı harekâtı ve oradaki yaptığı temizlik ile Türk ordusu Çanakkale’de ki bir destan yazmıştır. Çünkü biz oralara gittik birçok aşamasına şahit olduk. Afrin’de, Zeytin dalı harekâtında, Türk Silahlı Kuvvetleri gereken cevabı verdi ve o bölgede onların kökünü kazıyacak duruma geldi.”

İDAM CEZASI BİR AN ÖNCE GELMELİ”
Hem cinsel istismarcılara karşı hem de terörist ve onlara yardım eden kişilere karşı idam cezasının bir an önce gelmesi gerektiğini ifade eden Karaman, “Ülkemizde cezaların bazı konularda caydırıcı olmadığını görüyoruz. Son günlerde tecavüz ve çocuk istismarıyla alakalı çok ciddi anlamda olaylar yaşandı ve yavrularımız katledildi. Bunları görünce bizim yüreğimiz yanıyor. Baktığınız zaman ülkemizde yıllardır teröre kurbanlar veriliyor. Bu manada artık idam cezasının getirilmesini ve uygulanmasını istiyoruz. Bu ülkeye kast eden, bu ülkenin bayrağına göz diken bu ülkeyi bölmek isteyen, bu ülkeyi bölmeye çalışan tüm terör örgütleri mensuplarına yâda bunlara yardım edenlere idam cezası verilmelidir. Bunun sadece konuşulup sözde kalmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİT CENAZELERİNİN SİYASETE MALZEME ETMEDEN KALDIRILMASINDAN YANAYIM”
Şehit cenazelerinin siyasete malzeme etmeden kaldırılmasından yana olduğunu kaydeden Karaman, şöyle konuştu: “24 Haziran’daki seçimden sonra baktığımızda HDP’nin yüzde 10 barajını geçip 69 milletvekiliyle daha doğrusu 69 teröristle sözde Kürt’lerin haklarını savunuyoruz deyip aslında en çok Kürtlere zarar veren insanların meclise geçip te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her türlü imkânlarını kullanması bizlerin zoruna gidiyor. Makam arabalarının arkasında silah taşıyıp bu canilere lojistik anlamda yardım eden o insanların aslında oraya girmesi bütün toplumu rahatsız ediyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun terörle mücadelede ki kararlılığı gerçekten çok güzel. Bu hepimizi gururlandırıyor. Ben Süleyman Soylu’nun inşallah yeni dönemde de İçişleri Bakanlığı görevine gelmesini ve terörle mücadele etmesini istiyorum. Bakanımızdan duymak istediğimiz cümleleri duyuyoruz. Süleyman Soylu’nun aslında terörle mücadele konusundaki kararlılığının sonuna kadar arkasındayız. Ama şehit cenazeleri konusunda mümkün olduğu kadar siyasete malzeme etmeden cenazelerimizin kaldırılmasından yanayım.”

TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Karaman, son olarak sözlerine şunları ekledi: “İnşallah bu ülke terörsüz, şehitsiz olsun. Ama maalesef yaşadığımız coğrafya çok zor bir coğrafya. PKK ile 40 yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadele bu bölgede devam ediyor. Ama artık her şeyi bir kenara bırakıp terör konusunda milli birlikte beraber olup terör sorununun çözülmesini bekliyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz