Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanlığı ve Nesli Pak Derneği işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Çanakkale Destanının 103. Yıldönümü anlatan “Ya Hak” adlı temsili tiyatro gerçekleştirildi.

Salonda bulanan tüm koltuklara Türk Bayrağı konurken temsili tiyatro izleyelenlerden tam not aldı. Burada Manşet Gazetesine bir açıklama yapan Karaman, Afrin’de düzenlenen “Zeytindalı” harekatı, Cumhurbaşkanının söylemleri ve milli silahlar hakkında önemli konulara temas etti.

ASLANLAR GİBİ KONUŞUYOR

“Cumhurbaşkanı Aslanlar gibi çıkıyor açıklamasında yapıyor. Her açıklama yapıldıkça milletin ruhunda biraz daha uyanış oluyor” diyen Karaman: “Artık içimizdeki pislikleri temizlemeye başlayınca devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milliyetçi Hareket Partisinin çok büyük destekleri bu ülkeyi bundan sonraki süreçte şaha kaldıracak bizde bunu gururla seyrediyoruz” şeklinde konuştu

ÜLKEMİZ İKİNCİ ÇANAKKALE’Yİ YAŞIYOR

Karaman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çanakkale kurtuluşunun 103.Yıl dönümü. Bizde  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak Nesli Pak Derneğiyle beraber bir tiyatro gösterisi yapmayı planladık. Ülkemiz şuan bir Çanakkale kadar güneyinde Afrin’de bir operasyon oluyor. Hem şehitlerimizi yâd etme adına hem de ailelerimize destek olmak amacıyla böyle bir tiyatro yaptık.

GEÇ KALINDI AMA SONUÇ ALINDI

Afrin’de ki operasyon geç bile kalınmış bir operasyon. Zaman zaman sınırı da gidiyoruz. Oradaki komutanlara da soruyoruz. Orada çok geniş çaplı yapılanmalar PKK-PYD’ nin geniş çaplı yığılmaları var. Şuanda yapılan operasyonlar hem başarılı hem de zamanlama olarak çok iyi. Biraz daha geç kalınmış olunsa yuvalanma, maddi ve silah anlamında engel alamayacağımız şeyler var. Evet, Türk Askeri şuan orada inanılmaz bir şekilde kahramanlıkları var. Bunlara şahit oluyoruz. Askerler milletin yapmış olduğu hareketlerle ya da sözlerle milletin milli bilincini uyandırdı

1984’TEN YANA MÜCADELE EDİYORUZ

Bizde bu uğurda 1984 yılından bu yana eli kanlı bebek katilleriyle Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde mücadele ediyoruz. Buradaki mücadelede şehitlerimizin anneleri, eşleri, çocukları burada bizim derneğin mensupları. Bize düşen görevde aynı amaçla yaralanan bir gazi olarak onlara hizmet etmek amacıyla buğun burada onlara böyle bir program düzenledik. Hem onların unutulmadığını hem de şehitlerimiz adına böyle bir program yaptık. Bu ülke geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de işte buğun Afrin’de gördüğümüz gibi bu ülkenin insanı bu ülkeyi korumada ne kadar fedakâr olduğunu bütün dünyaya göstermiş oldu. Her bir fert her bir insan bu ülkeye can vermek için gözünü kırpmadan gideceğini gösterdi ve göstermeye de devam edecektir. Halkın askere karşı vermek istediği desteği kimi canımla giderim diyor, gücü yetmeyen bir çorap alarak destek oluyor, Kimileri hediye almak istiyorlar. Bu milletin ruhunda çok şeyin olduğunu, her zaman şehit ve gazi olduğumuzu gösteriyor.

HERKES BİRBİRİ İLE BERABER

Siyasi kanadın ve askerinin beraber ortak hatta bunun polisin bile ortak hareketiyle birçok şey biterdi. Zaten biz yıllardır silahımız olmadığı için mahkûm kaldık. Sana silahı veriyorlar ama sen o silahı özgürce kullanamıyorsun. Silahı bir tuşla kilitliyor. Bunu da görüyor ve biliyor. Sende bunu yapamıyorsun. Bizim zamanımızda yerli silah görmedik. Şuanda görüyoruz ve ülkemizin güneyinde ki savaşta yerli silahlarımız kullanılıyor ve bununla millet olarak gurur duyuyoruz, hem karşı tarafın güveni azalıyor. Kendi silahını yapan bir Türkiye karşısında ve onunla birlikte milli bilinci, milli ruhu en üst seviyede olan bir millete karşı duramayacaklarını çok iyi anlıyorlar. Artık içimizdeki pislikleri temizlemeye başlayınca devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milliyetçi Hareket Partisinin çok büyük destekleri bu ülkeyi bundan sonraki süreçte şaha kaldıracak bizde bunu gururla seyrediyoruz. Askerlerimize biz şehit aileleri ve gaziler olarak da hem yapılan operasyonu hem de biraz önce bahsettiğimiz cumhurbaşkanımızla alakalı olanı her zaman arkasında olduğumuzu buradan sizin aracılığınızla haykırıyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç-Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz