Uzun yıllar önce eşinin Kahramanmaraşlı olmasından ötürü Trabzon’dan Kahramanmaraş’a taşınan ve KOSGEB’ten aldığı destek sonucunda Karadeniz mutfağını tanıtan bir işyeri açan Asiye Özkan, “Burası bir aile yeri. Özellikle lüks bir yer istemedim. Bazen insanlar kendi kendine alıyorlar çaylarını. Hizmet beklemiyorlar. Karadeniz’i de anımsatıyor biraz. Herkesi bekliyorum” dedi.

KARADENİZ’E ÖZGÜ EV YEMEKLERİ YAPIYORUM”
Özkan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Buraya Trabzon’dan geldi. Aslen Trabzonluyum ve orada yaşıyorduk. Eşimin Kahramanmaraşlı olmasından dolayı Trabzon’dan buraya taşındık. Bu yeri açma fikri benden çıktı. KOSGEB desteğiyle açtım. Şu an KOSGEB desteğim bitti, 4 yıl oluyor yani. O zamanlar bazlama, gözleme, ev yemekleriydi. Sonra Ökkeş Bey ile tanıştım. Benden Karadeniz Mıhlaması yapmamı istedi. Malzemelerimi Trabzon’dan getirtiyorum. Ökkeş Bey sayesinde yapıyorum bunları. Saray Mantısı adını verdiğim ıspanaklı yemeği yapıyorum. Karadeniz’e özgü ev yemekleri yapıyorum. Örneğin bazlamamız 1 hafta kalsa bile kurumuyor. Tamamen doğal, hiçbir katkısı yok. Öğrenciler de gelir buraya büyükler de ama öğrenciler daha ağır basıyor. Aileleri yanlarında olmadığı için yardımcı oluyorum. Geri dönüşlerimiz iyi. Herhangi bir kötü yorum almıyorum. Genellikle beğeniliyor.”

ZAMANLA KENDİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ”
Zamanla kendilerini daha da geliştireceklerini anlatan Özkan, “Her şey eşimin bilgisi dâhilinde oldu. Kendisi böyle bir işi yapmak istedi. Ben de ona destek vermek istedim ve her zaman yanındayım. Müşterinin talebine göre yapıyoruz. Başlarda bazlama, gözleme ve tost üzerineydi. Sonra açık ekmek, içli köfte, mantı, mıhlama, serpme kahvaltı gibi çeşitleri de menüye ekledik. Zamanla kendimizi daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz