Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşı esnafları, piyasada ki durgunluktan yakınıyor. Esnaf, gurbetçilerin gelmesiyle piyasanın hareketleneceğinden umutlu.

Geçmiş yıllardan bu yana sadece kentin değil bölgenin önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşı’sında bu günlerde işler bir hayli durgun. Esnaf, gün içerisinde bazen siftah bile yapamamaktan ötürü yakınıyor. Zaten durgun olan işlerin son günlerde daha da durgunlaşması esnafı deyim yerindeyse canından bezdirdi. Ancak işlerin durgun olduğu bu günlerde esnafın umudu yaz aylarında memleketlerine tatil için gelecek olan gurbetçiler oldu. Kapalı Çarşı esnafı, gurbetçi vatandaşların şehre gelmesiyle birlikte işlerinin hareketleneceğini ve durgun olan piyasanın canlanacağını söyledi.

‘SATIŞ YAPAMIYORUZ’ Kapalı Çarşı’da ayakkabıcı esnafı olan Mehmet Ağgürbüz, işlerinin durgun olduğunu ve yapmaları gereken satışları yapamadıklarını söyledi. Ağgürbüz, “İşlerimiz mevsim itibariyle durgun bir durumda. Yapmamız gereken satışları maalesef ki yapamıyoruz. Ama yaz mevsimi yaklaşıyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın da gelmesiyle birlikte işlerimizin birazda olsa hareketleneceğini düşünüyorum. Fakat bundan 15-20 sene önceki işlerimiz yok. Artı olarak da gurbetçiler önceki gibi memleketlerine gelip tatil yapmıyorlar. 3-5 gün memleketlerine geliyorlar ve tatilin diğer geri kalan kısmını deniz kenarlarında geçiriyorlar. Yine de yaz sezonu ve bunun akabinde gurbetçilerin gelmesi işlerimizi birazda olsa hareketlendirecektir” şeklinde konuştu.

‘GURBETÇİLER GELİNCE PİYASA CANLANIR’ Kapalı Çarşı perdeci esnafı Ahmet Gözükara ise şunları kaydetti: “Kapalı Çarşı esnafları olarak işlerimiz kış boyunca oldukça durgundu. Ama artık yaz mevsimi yaklaştı. Kapalı Çarşı esnafı olarak gurbetçilerin gelmesinden ve piyasanın canlanmasından umutluyuz. Çünkü her zaman yaz mevsiminde piyasa kış mevsimine göre daha çok hareketli geçiyor. Bir de özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle işlerimiz daha da çok açılıyor. Bu her sene böyle olur. İnşallah da bu yılda yine aynısı olur ve hem yazın gelmesi hem de gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle işlerimiz hareketlenir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz