Ceza İnfaz Kurumları ve eğitim evlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen din hizmetleri, ahlaki gelişim ve manevi rehberlikle ilgili faaliyetlerle dinî ve ahlaki duygularını geliştirerek yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik protokol imzalanmıştı. İmzalanan bu protokol kapsamında Kahramanmaraş’ta, çeşitli suçlardan dolayı aldığı cezaları kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürülen 3’ü Türk, 7’si Suriyeli 10 kişi, hafta içi her gün saat 8:30’dan 12:30’a kadar kentte bulunan camileri grup şeklinde temizliyor. Hükümlüler, cami temizliğinin yanı sıra din ve ahlak bilgisi dersleri, dinî sohbetleri, ayda en az bir kez verilecek konferans etkinliğini, Kur’an-ı Kerim öğretimini ve manevi rehberlikle ilgili faaliyetler ile dinî ve ahlaki gelişimlerini de en üst seviyeye çıkarıyor.

DİN, VATAN VE MİLLET SEVGİSİ AŞILANIYOR!

Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında Kahramanmaraş’ta 10 kişilik grup, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan camileri hem temizliyor hem de dini bilgilerini artırıyor. Uygulamayla birlikte cami temizliğinin yanı sıra tutuklu ve hükümlülere, dini ve ahlaki bilgiler vermek, bu konulardaki yanlış bilgileri düzeltmek, dini ve ahlaki duygu ve düşüncelerini geliştirerek, insan, aile, millet ve vatan sevgisini aşılamak hedefleniyor. Ayrıca, din hizmetleri, ahlaki gelişim ve manevi rehberlik faaliyetleri görevini yürütmek, istek halinde Kur’an-ı Kerim öğretimi yapmak, dini gün ve haftaların anlamına uygun anma/kutlama programlarını hazırlamak ve dini vecibelerini yerine getirilmesine de yardımcı olunuyor.

CAMİ TEMİZLEMEK ÇOK GÜZEL”

Sigara kaçakçılığından dolayı aldığı cezasını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında cami temizleyerek ödeyen Suriyeli Mahir Safi, “Suriye’de ayakkabı sektöründe çalışıyordum, savaş sonrası ailemle birlikte Kahramanmaraş’a geldim. Sigara kaçakçılığından dolayı hükümlüyüm, beş aylık bir cezam var. Elhamdülillah cami temizleyerek cezamı çekiyorum, cami temizlemek gerçekten çok güzel” dedi.

CEZAMIZI CAMİ TEMİZLEYEREK ÇEKİYORUZ”

Yine sigara kaçakçılığı ve kavgadan dolayı ceza alan Mustafa Diko ve Selim Diko ise Türkiye’de olmaktan memnun olduklarını belirterek, “Kavga ile sigara kaçakçılığından dolayı cezaevine girdim, denetimli serbestlikten dolayı 8 ay boyunca cami temizliyorum. Sabah 8’den öğlen 12 buçuğa kadar cami temizliyorum. Mecbur sabrediyoruz, cezamızı camileri temizleyerek çekiyoruz. Türkiye çok iyi, çok güvenli. Elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

Denetimli serbestlik uygulamasından faydalanan 10 kişilik grup, hafta içi saat 8:30 ile 12:30 arasında kentte bulunan bütün camileri temizliyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz