KAMEK bünyesinde verilmekte olan bilişim kursları; Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Üç Boyutlu Tasarım (SolidWorks), Arduino Devreleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi (Robotik Kotlama), Vektörel Grafik Tasarımı (Corel Draw Geliştirme ve Uyum Eğitimi) ve Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım kurslarından oluşuyor.

KAMEK bünyesinde özel İdare Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilmekte olan bilişim kurslarına 117 kişi katılırken, kursların sonunda kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek.

Bilgisayar İşletmenliği kursunda bilgi teknolojisinin temel kavramlarının açıklanması amaçlanan bu programla; internet yoluyla karşılaşılan tehditler, bu tehditlere karşı alınabilecek önlemler hakkında farkındalık oluşturulmaktadır.

Bunun yanında, bireylerin bilgisayarlarını ve mobil cihazlarını koruması için neler yapabilecekleri de pratik olarak anlatılmaktadır. Programın sonunda bireyin internet üzerinden işlenen suçların önüne geçilmesi sağlanırken, internetin güvenli bir şekilde kullanılması da sağlanmış olacaktır. Microsoft Ofice programlarından Word, Excel ve Power Point Programlarının kullanımı da detaylı ve uygulamalı şekilde anlatılıyor.

Bilgisayar Destekli Üç Boyutlu Tasarım (SolidWorks) kursunda bilgisayar destekli 3 boyutlu tasarım kurs programını bitiren bireyin, bilgisayar destekli üç boyutlu çizim yapması, CAD programını kullanarak katı ve yüzey model çizimlerini yapması, CAD programında katıların montajını yapması, CAD programını kullanarak katıların teknik resimlerini alması amaçlanmaktadır. Eğitim sonunda makine teknolojileri alanında yetkin bireylerin yetiştirilmesi planlanmaktadır.

Vektörel Grafik Tasarımı (Corel Draw Geliştirme ve Uyum Eğitimi)kursunda CorelDraw ara yüzünü kullanması, belgeleri ve sayfaları kontrol etmesi, Temel nesne şekilleri oluşturması, Dolgu çeşit ve özelliklerini kullanması, Dolgu çeşitlerini nesnelere uygulaması, Metin özelliklerin kullanarak metin eklemesi ve eklediği metin üzerinde değişiklik yapması, Metin içine grafik yerleştirmesi, yerleştirilen metne efektler uygulaması ve masaüstü yayıncılık, kurumsal kimlik hazırlama, gazete dizgi çalışması, dergi-kitap çalışması, ajans ve matbaalara hizmeti vererek birçok sektöre kalifiye eleman hazırlanması amaçlanmaktadır.

Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Kursunda tanıtım ve reklâm amaçlı ürünlerin tasarımını bilgisayar ortamında gerçekleştirebilen kişilerin yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan eğitim programı sektördeki açığı kapatmak ve istihdama katkı sağlamak adına önemli bir rol üstleniyor.

Arduino Devreleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi (Robotik Kotlama)kursunda teknolojiyle birlikte dijital çağın temelini oluşturan Robotik Kodlama eğitimleri bölgede ilk defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmeye başladı.

Çağın getirmiş olduğu zorlukların üstesinden gelebilmek ve yeniliklere açık olabilmek adına başlatılan kurslara ilgi hayli büyük. Kursta eğitimler neticesinde bireyin Mikro denetleyicileri tanıması, Mikroişlemcileri tanıması, ARDUINO Programlama dilini kullanarak program geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz