Doğuştan kalça kemiği çıkıklığı nedeniyle yürüyemez hale gelen 47 yaşındaki Ayşe Karateke, son çare olarak Elbistan Devlet Hastanesine başvurdu. Ortopedi Uzmanı Dr. Davut Yıldız tarafından muayene edilen hastaya, doğduğu günden beri kalçaları çıkık olduğu ve asetabulum gelişmediği için yürümesinin güç olduğu teşhisi konuldu. Elbistan Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Dr. Davut Yıldız, Murat Ekici ve Mahmut Karadağ, tarafından başarılı bir operasyonla Ayşe Karateke, tekrar sağlığına kavuştu.

ZOR BİR AMELİYAT

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Yıldız, "Doğuştan kalça çıkığı bulunan hastamız son 6-7 yıldır yürümekte güçlük çektiği şikayetiyle hastanemize müracaat etti. Yapmış olduğumuz tetkikler sonucu doğduğu günden beri kalçaları çıkık ve asetabulum gelişmediğini tespit ettik. Bu nedenle yürüyemez hale gelen hastaya ortopedikte en zor ve üst düzey femur kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı. Hasta sağlığına kavuşarak düzgün yürümeye başladı." diye konuştu.

BAŞARILI AMELİYATLARA İMZA ATIYORUZ

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Akif Türk'te, "Hastanemizde, üniversite hastaneleri düzeyinde başarılı ameliyatlar yapılabilmektedir. Doğuştan kalça çıkıklığı bulunan hastaya, hastanemizde ilk defa uygulanan yöntemle kalça protezi yapıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından hastamız sağlığına kavuştu. Bir ay sonra da tamamen iyileşerek problemsiz şekilde yürümeye başlayacak" diye konuştu.

Yapılan ameliyatla yeniden sağlığına kavuşan hasta Ayşe Karateke ise, ameliyatı yapan doktor ve hastane personeline teşekkür etti.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz