Kahramansarayspor, sezonun ilk hafta maçında grubun güçlü takımlarından Pazarcık Kartalkayaspor’u 1-0 mağlup ederek lige üç puanla başladı.

Kahramanmaraş’ta dört yıl önce kurularak faaliyete başlayan ve tamamen kendi altyapısından yetiştirdiği futbolcularla ligde boy gösteren Kahramansarayspor, 1. Amatör Küme Büyükler Liginde sezona iyi bir başlangıç yaptı. Yeni sezonda Büyükler Ligi A grubunda mücadele eden sarı-kırmızlı ekip, ligin ilk maçında Belediye Futbol sahasında Pazarcık temsilcisi Kartalkayaspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Kahramansarayspor, ilk dakikalardan itibaren geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili oldu. Maçın 7. Dakikasında korner atışından gelen topu gole çeviren Kahramansarayspor, maçta 1-0 öne geçti. Yediği gol ile direnci kırılan Kartalkayaspor, kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekerken, Kahramansarayspor ise geliştirdiği ani ataklar rakip kalede pozisyon üstüne pozisyon buldu. Bu pozisyonları gole çeviremeyen sarı-kırmızılı ekip, 90 dakika sonunda sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Alınan galibiyet sonrası futbolcular soyunma odasında teknik ekip ile birlikte sevinçlerini doyasıya yaşadı.

“LİGİ EN İYİ YERDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Kahramansarayspor Kulüp Başkanı Yahya Canlı, sezonun ilk maçında galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Canlı, “ 4 yıldır Amatör Küme’de mücadele ediyoruz. 2. Amatör Küme’de ikinci sezonumuzda şampiyon olarak, 1. Amatör’e yükseldik. Geçtiğimiz sezon burada sezonu orta sıralarda tamamladık. Dışa bağımlı kalmayarak tamamen kadromuzun iskelet kadrosunu kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz futbolcularla oluşturuyoruz. Nitekim bu sezon da öyle oldu. Çünkü dışa bağımlı olduğun sürece başarı fazla sürmez. Biz başarılı olmak için kendi altyapımıza önem vererek bu işin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. 2016-2017 sezonunun ilk maçında Kartalkayaspor ile karşı karşıya geldik ve bu maça genç futbolcularla çıktık. İyi bir hazırlık dönemi geçiremememize karşın futbolcularım ilk maçta iyi bir oyun ortaya koyarak maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldılar. Öncelikle teknik heyet ve futbolcularımı bu galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Aldığımız bu galibiyetle lige iyi bir başlangıç yapmış olduk. İnşallah önümüzdeki maçlarda da galibiyetlerimiz devam ederek ligi en iyi yerde tamamlarız” şeklinde konuştu.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz