Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldan bu yana okullardan uzak kalan ve online olarak eğitim-öğretimlerine devam eden öğrenciler, kademeli normalleşme süreciyle birlikte kısmen de olsa okullarına kavuşurken, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PANDEMİ VE EĞİTİM SÜRECİ
Yılmaz, eğitim sürecine ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi yaklaşık 1,5 yıl önce okullarımızla ilgili eğitim-öğretimi çeşitlendirdik. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, haftada 2 gün eğitim olmak üzere çeşitlendirmek durumunda kaldık. Özellikle Covid-19 virüs salgının şiddetine göre hükümetimizin almış olduğu kararlara göre yerelde uygulanacak olan kararları da aldık. Bakanlığımız bazı kararlarda tamamen ülke genelini ilgilendirecek şekilde kararlar almakla beraber zaman zamanda il hıfzıssıhha hatta ilçe hıfzıssıhha kararlarıyla öğrencilerimizin lehine olabilecek yerel uygulamalara da imkân tanıdı.

“ORTAOKUL VE LİSELER 7 HAZİRAN’DA”
Uzun bir aradan sonra 1 Haziran itibariyle tüm ilkokullarımızda ve okul bünyesinde bulunan ana sınıflarımızda haftada 2 gün olmak üzere eğitime başladık. İlkokullarımızın dışında kalan ortaokullarımız ve liselerimiz için ise 7 Haziran’dan itibaren haftada 2 gün olmak üzere eğitim-öğretim devam edecek. Burada 1 Haziran’dan itibaren tüm özel eğitim okullarımızda hiçbir kesinti olmadan haftada 5 gün eğitim başladı. Yine diğer okul öncesi eğitim kurumlarımızda da haftada 5 gün eğitim devam ediyor.     

ÇALIŞMALARIMIZ 18 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK”
Kahramanmaraş’ta yapmış olduğumuz incelemelere göre özellikle kırsalda olan ve seyreltilmiş olan okullarımızdaki öğrencilerimizin eğitime katılım oranı yüzde 80-90’lara ulaştı. Bütün bu çalışmalarımız 18 Haziran’a kadar devam edecek, 18 Haziran’da öğrencilerimize karneleri verilmiş olacak. Ama 18 Haziran’da karneleri almış olmakla beraber hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz gönüllülük esasına bağlı olarak 2 Temmuz’a kadar eksik kaldıkları noktalarda telafi eğimi verecekler. 2 Temmuz’da ise eğitim-öğretim çalışmaları bitmiş olacak.

“KAHRAMANMARAŞ’TA 22 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ LGS SINAVINA GİRECEK”
LGS sınavı bu hafta sonu gerçekleştireceğiz. İlimizde 22 binin üzerinde öğrenci bu sınava girmiş olacak. 8’nci sınıf öğrencilerimizin hepsinin sınava girme zorunluluğu yoktur. Herkes kendi okulunda girecek. Öğrencilerimizden özellikle HES kodu istenmeyecek. Öğrencilerimizden pozitif vaka olursa onlar ayrı bir okulda sınava girecek. Öğrencilerimiz sınava girerken yanlarında mutlaka kimlik götürmelidir. O gün nüfus müdürlükleri açık olacak.

“LGS İÇİN TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”
Biz Kahramanmaraş olarak özellikle LGS sınavı için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bütün okullarımızda öğrencilerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri maskelerini temin ettik. Okullarımızı tamamen yeniden dezenfekte ettik. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin önderliğinde mesafe kuralına uymak suretiyle sınava girmiş olacaklar. Bu sınava yalnızca sınavla öğrenci alan Fen, Anadolu, İmam-Hatip liselerimiz için yapılan bir sınavdır. Bu sınav o okullara girmeyecekler için girmeleri gereken bir sınav değildir. Aileler okulun bahçesine kadar gelecekler ama geçmiş sınavlarda olduğu hijyenik bakımdan tedbir olsun diye içeriye alınmayacaklar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz