İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” uygulamasıyla devam ediyor. Uygulama çerçevesinde Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak boyanmaya başlandı. Bu kapsamda Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, BAU Ulaştırma ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve kurum müdürlerinin katılımıyla Trabzon Caddesi’ndeki ışıksız yaya geçidi kırmızıya boyanarak, trafikteki sürücülere broşürler dağıtıldı. Etkinlik sonrası açıklamada bulunan Vali Coşkun, yaya önceliğine dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

“BU FARKINDALIĞI VATANDAŞLARIMIZA KAZANDIRMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Vali Coşkun, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun öncülüğünde yaya önceliği ve yaya güvenliği uygulamaları Başlatıldı. Bugünde ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz’ Mottosuyla bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii ki trafik konusu hem ilimizin hem de ülkemizin önemli sorunlarından birisi. Ekonomik boyutunun ötesinde can kayıplarına, yaralanmalarına, sakatlanmalarına neden olan bir toplumsal sorun. Bugün de bu etkinliğimizle yaya güvenliğini öncelemek için farkındalık çalışması yapıyoruz. İnşallah bütün bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz. Ben bu konuda bizlere destek veren başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün toplum kesimlerine Sivil Toplum Kuruluşlarımıza bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarla biz yaya önceliğine, yaya güvenliğine ilişkin bu farkındalığı vatandaşlarımıza kazandırma gayreti içerisinde olacağız. İnşallah trafik kazalarının en aza indirildiği ölümlerin olmadığı günlere ulaşmak diliğiyle. “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” diyerek sözlerimi bitiriyorum.”

“VATANDAŞLARI KURALLARA TİTİZLİKLE UYMAYA DAVET EDİYORUM”

BAU Ulaştırma ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri Kurucu Başkanı, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise şunları söyledi: “Trafik kazalarında ölümlü kazalar şehir içi yaya geçitlerinde oluyor. İçişleri Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyeti çok yüksek, çok önemli çalışmalar yaptılar. 1 yıl içerisinde ölümlü kazalar yüzde 35 azaldı. Farkındalık, bilinç önemli vatandaşlarımızın kurallara harfiyen uymaları lazım. Bu kazanların telafisi mümkün olmuyor. Bu yaptığımız çalışmalar vatandaşın uymasıyla olur, onları kurallara titizlikle uymaya davet ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz